Optimaal leven met astma en COPD

Samen op zoek naar meer lucht

Ruim 1,2 miljoen mensen in Nederland zijn kortademig of hebben het benauwd door een longziekte. Astma en COPD komen het meest voor. Een goede behandeling is belangrijk, want meer lucht geeft meer power voor de dingen die jij belangrijk vindt.

Heb je astma of COPD? Dan kosten simpele inspanningen soms al veel moeite. Toch kun je vaak meer dan je denkt! Haal daarom meer uit je inhalatiemedicijnen. Wij helpen je daar graag bij.

Hoe juist inhaleren?

Vaak wordt inhalatiemedicatie (de puffer) niet goed gebruikt. Gebruik je een puffer en heb je toch nog last van benauwdheid? Misschien inhaleer je niet goed. Dan kunnen je longklachten erger worden: je krijgt het sneller benauwd of je krijgt vaker een longaanval.

Kunnen jouw medicijnen beter werken? Inhaleer je wel goed? Hoe werkt een pufje? Lees hier de 5 tips voor beter inhaleren en meer lucht.

Astma

Leven met ASTMA

Zo’n 600.000 Nederlanders hebben astma; hun longen zijn continu ontstoken. Deze longaandoening is vaak erfelijk en kan op elke leeftijd ontstaan. Ook al zijn er periodes dat je er weinig van merkt, astma is blijvend.

Lees over omgaan met astma en de behandeling ervan in onderstaande artikelen:

COPD

Leven met COPD

In Nederland zijn er zo’n 600.000 mensen met COPD. Dit is een longziekte waarbij je longen zijn beschadigd. Roken is een veelvoorkomende oorzaak. De beschadiging is blijvend.

Lees meer over COPD in onderstaande artikelen:

Persoonlijk advies in de Service Apotheek-app

De Service Apotheek-app maakt leven met medicijnen makkelijker. Je bestelt eenvoudig je medicijnen. Het medicijnoverzicht met foto’s en het innameschema met medicijnwekker geven jou de controle.

Naast het gemak en overzicht, vind je ook persoonlijk advies in de app. Bijvoorbeeld het inhalatie-instructiefilmpje en tips over jouw medicijnen. We zetten ook een paar keer per jaar een vragenlijst in de app klaar. Deel je ervaringen en ontvang persoonlijk advies. We staan voor je klaar, ook online! Bespreek met je apotheek hoe Persoonlijk advies jou kan helpen.