ARMOEDE-FONDS UITGIFTE PUNT IN HET GEZONDHEIDSCENTRUM

Geplaatst op 23-8-2022
ARMOEDE-FONDS UITGIFTE PUNT IN HET GEZONDHEIDSCENTRUM

Als je moet rondkomen van een beperkt budget in de week, gaat dat geld grotendeels op aan eten en drinken. Maar van dat geld moeten ook verzorgings- en hygiëneproducten gekocht worden. Dat maakt dat er soms geen geld is voor maandverband of andere menstruatieproducten. Menstruatieproducten moeten voor iedere vrouw beschikbaar zijn die het nodig heeft. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties. We willen vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden.

Wil je liever producten doneren?

Dat kan! Ben je een inzamelingsactie gestart of heb je zelf nog wat producten staan die je niet meer gebruikt? Met de producten kunnen wij onze MUP's (Menstruatieproducten Uitgiftepunt) vullen. Dus help mee zodat we in Nederland op zoveel mogelijk plekken een MUP kunnen vullen en gratis menstruatieproducten beschikbaar kunnen stellen. Eventueel kunt u in de apotheek vragen of wij de producten kunnen gebruiken.

Ons wenslijstje: maandverband, tampons, wasbaar maandverband, menstruatiecups maar ook naar inlegkruisjes en materiaal tegen licht urineverlies (dunne verbanden en inleggers) is veel vraag. Controleer hier of je het product wel of niet kunt doneren. 


In het gezondheidscentrum vind u het kastje waar de producten in staan. Naast de schuifdeuren aan de linkerzijde. Binnen in de apotheek hebben we ook het een en ander op voorraad.

Jouw apothekers

N.J.J. Sluis

BIG-nummer: 89908932717

C.C.M. Leyten

BIG-nummer: 89058549917

P.B. Denee

BIG-nummer: 00000000000