Afhaalkluis

Je medicijnen 24/7 ophalen wanneer het u uitkomt

Bij onze Service Apotheek kunt u gebruik maken van een automatisch afhaalsysteem. Dit is een gratis service, waarmee u 7 dagen per week, 24 uur per dag, uw medicijnen kunt ophalen. U kunt zowel binnen als buiten openingstijden gebruik maken van de afhaalautomaat. Zo hoeft u nooit te wachten, en bepaalt u zelf wanneer het u uitkomt om uw medicijnen op te halen.

Medicatiebegeleiding

Uw apotheker is met zijn/haar team gespecialiseerd in geneesmiddelen. Met alle vragen over uw geneesmiddelen kunt u bij ons terecht. Zoals: welke soorten geneesmiddelen zijn er, hoe werken ze, hoe gebruikt u ze, wat zijn de bijwerkingen, enzovoort. Daarnaast controleren wij iedere keer als u een nieuw geneesmiddel komt halen of het voorgeschreven geneesmiddel past bij uw gezondheidssituatie en wel samengaat met de geneesmiddelen die u eventueel al gebruikt. Waar nodig, nemen wij contact met uw arts op.
De afhaalkluis is gebruiksvriendelijk. Wilt u uitleg hebben voordat u hiervan gebruik gaat maken? Vraag het gerust in de apotheek.

Vrijblijvend

De afhaalkluis is een vrijblijvende service die door onze Service Apotheek wordt aangeboden. Bedenkt u zich toch na aanmelding? Dan kunt u zich altijd bij ons afmelden.

Hoe werkt deze service?

Stap 1: U meldt zich aan voor deze service via het aanmeldformulier op de website van uw eigen apotheek.

Stap 2: U vraagt een herhaalrecept voor uw medicijnen aan. De apotheek gaat aan de slag om uw medicijnen klaar te maken zodra wij uw recept hebben ontvangen.

Stap 3: U ontvangt een gratis afhaalbericht via SMS of e-mail dat uw medicijnen klaarstaan in de automaat. In het bericht staat ook een afhaalcode. U heeft dan een aantal dagen de tijd om uw medicijnen op te halen, daarna worden de medicijnen weer uit de automaat gehaald en in de apotheek gelegd. In het bericht staat hoeveel dagen tijd u heeft.

Stap 4: U gaat uw medicijnen ophalen uit de automaat. U volgt de instructies op het scherm van de afhaalautomaat. U gebruikt hierbij de code uit uw afhaalbericht, voor toegang tot uw medicijnen. In sommige gevallen heeft u ook de geboortedatum nodig van degene voor wie het pakketje is. De automaat is makkelijk te gebruiken. Let op: u kunt maar één keer het kluisje openen met de gegeven afhaalcode, dus zorg ervoor dat u al uw geneesmiddelen uit het kluisje pakt.

Instructiefilmpje

Wat moet ik doen wanneer ik niet op tijd mijn bestelling heb opgehaald?

Als de tijd waarbinnen je jouw medicijnen uit de automaat kunt ophalen is verstreken, dan kun je de medicijnen gewoon ophalen in de apotheek tijdens de openingstijden.

Wat kan er niet in de afhaalkluis? 

  • Medicijnen waarbij een uitleg nodig is (eerste uitgiftegesprek). Bijvoorbeeld bij de start met het gebruik. 
  • Medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden. 
  • Producten die groter zijn dan de afmeting van een schoenendoos (zoals incontinentiemateriaal). 
  • Medicijnen met een glazen verpakking. 

Deze medicijnen kan je tijdens de vaste openingstijden in de apotheek afhalen.