U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Recept herhalen

Als u langdurig medicijnen gebruikt, heeft u periodiek een nieuwe voorraad nodig. U heeft verschillende mogelijkheden om medicijnen aan te vragen.

U heeft een (herhaal)recept
U belt, komt langs, of doet uw recept in onze speciale receptenbus. Via de Service Apotheek App (zonder account) stuurt u een foto van uw recept of vraagt u een herhaalrecept aan met uw herhaalnummer. Ook kunt u via uw account in het beveiligde patiëntportaal MijnGezondheid.net (MGn) en de bijbehorende MedGemak app de medicijnen aanvragen waarvoor u nog een herhaalrecept in uw bezit heeft. In alle gevallen verwerken wij uw recept dan zonder tussenkomst van een arts.

U heeft geen recept
U belt de herhaallijn van uw huisarts of vraagt uw herhaalrecept aan via het beveiligde patiëntportaal MGn of de MedGemak app. Uw arts zal na beoordeling van uw aanvraag, al dan niet een recept versturen naar de apotheek. Op basis van dat recept maken wij de medicijnen voor u klaar.

Geen recept nodig
Voor sommige medicijnen heeft u geen herhaalrecept nodig, zoals de anticonceptiepil, insuline en diabeteshulpmiddelen (teststrips en naalden). Ook zelfzorgproducten die u gebruikt en bij ons bekend zijn, kunt u zonder tussenkomst van een arts aanvragen.

Online herhalen via MijnGezondheid.net
U heeft gratis en op elk moment inzage in uw actuele medicijngegevens via het patiëntportaal MijnGezondheid.net (MGn) en de bijbehorende app MedGemak. Daarnaast bestelt u via deze beveiligde verbinding uw herhaalrecepten, wijzigt u uw gegevens en kunnen we elkaar berichten sturen. Meer informatie over MGn kunt u vinden op de website van MijnGezondheid.net.

  • U heeft pas inzage in uw apotheekdossier als wij u hebben aangemeld bij MGn.
  • Heeft u al een account bij MGn voor inzage in uw medisch dossier van de huisarts? Als wij u hebben aangemeld, heeft u ook automatisch toegang tot uw apotheekdossier.
  • Heeft u nog geen account op MGn en wilt u het activeren? Hiervoor logt u in op MijnGezondheid.net,  met uw DigiD met SMS-controle óf de DigiD app. Dit is nodig om te zorgen dat u als enige inzage heeft in uw gegevens.
  • Als u ons, na activering van uw account, niet kunt vinden onder het kopje zorgverleners, neemt u dan alstublieft contact met ons op, dan melden wij u alsnog aan.
  • Heeft u nog geen DigiD-app, SMS-controle of nog helemaal geen DigiD? Kijk hiervoor op de website van DigiD

Herhaalservice
De Herhaalservice biedt het meeste gemak als het gaat om het herhalen van medicijnen. U hoeft namelijk niet meer zelf een herhaalrecept aan te vragen: wij doen dit voor u. Wij vragen tijdig een nieuw herhaalrecept voor u aan bij uw huisarts. Ongeveer twee weken voordat uw medicijnen op zijn, krijgt u van ons een e-mail dat uw nieuwe voorraad klaar staat. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Copyright © 2020 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP