De Services van Service Apotheek

Service Apotheek is een apotheek zoals alle anderen, maar met één verschil: service. Bij ons draait het om jouw gezondheid. We staan voor service in alles en voor iedereen. Of het gaat om het ontvangen van medicijnen, herhaalrecepten of advies bij gezondheidsklachten. En we helpen je zoals jij dat wilt. Online én in de apotheek. Je bent altijd welkom, ook zonder afspraak. Wij staan voor je klaar.

Welke services passen bij jou?

Bezorgservice

Lukt het je niet zelf naar onze apotheek te komen? Dan bezorgen wij je medicijnen thuis. Vraag ons naar onze bezorgtijden en de bezorgregio.

Inloopspreekuur

Je kunt bij onze apotheker(s) en assistenten altijd terecht met je vragen. Je kunt ook een afspraak met ons maken voor een persoonlijk adviesgesprek.

Medicatiebeoordeling

Bent je ouder dan 65 jaar en gebruik je meer dan 5 medicijnen naast elkaar? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een medicatiebeoordeling door onze apotheker en je huisarts.
Samen kijken we of je nog de juiste medicijnen gebruikt, in de juiste hoeveelheden en bespreken we je wensen en ervaringen. Zo maken we je medicijngebruik zo makkelijk mogelijk en voorkomen we problemen. Interesse? Neem gerust contact op en vraag of je in aanmerking komt.

Weekmedicatie

Gebruik je veel verschillende medicijnen en vind je het lastig om ze uit elkaar te houden of om ze op de goede tijd in te nemen? De apotheek kan je hierbij helpen. Hiervoor zijn verschillende manieren, zoals het aanleveren van je medicijnen in zakjes voor elke dag (een zogenaamde weekrol/medicatierol/baxterrol), of door het gebruik van een pillendoosje waarin je ze zelf kunt sorteren. Vraag bij je apotheek welke mogelijkheden zij bieden.

Medicatieoverzicht

Wil je graag een overzicht krijgen van welke medicijnen je gebruikt? Vraag dan bij ons om je actuele medicatieoverzicht! Het is belangrijk dat je zelf begrijp wat je gebruikt en waarom. Wij helpen je graag.

Help je ons ook om je medicijnoverzicht kloppend te houden? Dat kun je doen door alles wat voor jouw medicijngebruik van belang kan zijn aan ons door te geven! Denk bijvoorbeeld aan: dat je medicijnen op een andere manier gebruikt dan wat op het etiket staat, gebruik van aanvullende middelen (vitamines, pijnstillers, homeopathisch), zwangerschap, borstvoeding, bijwerkingen en allergieën.

Medicijnen en reizen

Ga je op reis naar het buitenland? Dan zijn er een aantal zaken belangrijk om op tijd te regelen:

  1. Zorg ervoor dat je voldoende medicijnen hebt om mee te nemen op reis.
  2. Houd er rekening mee dat vanwege tijdsverschil er misschien even een andere tijd tussen je inname momenten zit. Je kunt je apotheker vragen hoe je hier het beste mee om kunt gaan.
  3. Kijk op de site van het CAK of je voor je medicijnen een speciale verklaring nodig hebt. Dat is namelijk nodig voor medicijnen die vallen onder de Opiumwet. Kom je er zelf niet uit? Wij helpen je graag.
  4. Heb je nog aanvullende producten nodig? Zoals bijvoorbeeld een tekenpen, diarreeremmers of ORS? Ook die zijn verkrijgbaar via je apotheek of de webshop.
Oude medicijnen inleveren

Heb je een medicijn over dat je niet meer nodig hebt? Gooi dat niet weg bij het afval en spoel dat niet door de gootsteen of de wc. Dat is slecht voor het milieu. Lever het in bij je apotheek of bij het klein chemisch afval. Meer informatie lees je hier.