De Services van Service Apotheek

Service Apotheek is een apotheek zoals alle anderen, maar met één verschil: service. Bij ons draait het om uw gezondheid. We staan voor service in alles en voor iedereen. Of het gaat om het ontvangen van medicijnen, herhaalrecepten of advies bij gezondheidsklachten. En we helpen u zoals u dat wilt. Online en in de apotheek. U bent altijd welkom, ook zonder afspraak. Wij staan voor u klaar.

Welke services passen bij u?

Bezorgservice

Lukt het u niet zelf naar onze apotheek te komen? Dan bezorgen wij uw medicijnen thuis. Vraag ons naar onze bezorgtijden en de bezorgregio.

Inloopspreekuur

U kunt bij onze apotheker(s) en assistenten altijd terecht met uw vragen. U kunt ook een afspraak met ons maken voor een persoonlijk adviesgesprek.

Medicatiebeoordeling

Bent u ouder dan 65 jaar en gebruikt u meer dan vijf medicijnen naast elkaar? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een medicatiebeoordeling door onze apotheker en uw huisarts.
Samen met u kijken we of u nog de juiste medicijnen gebruikt, in de juiste hoeveelheden en bespreken we uw wensen en ervaringen. Zo maken we uw medicijngebruik zo makkelijk mogelijk en voorkomen we problemen. Interesse? Neem gerust contact op en vraag of u in aanmerking komt.

Weekmedicatie

Gebruikt u veel verschillende medicijnen en vindt u het lastig om ze uit elkaar te houden of om ze op de goede tijd in te nemen? De apotheek kan u hierbij helpen. Hiervoor zijn verschillende manieren, zoals het aanleveren van uw medicijnen in zakjes voor elke dag (een zogenaamde weekrol/medicatierol/baxterrol), of door het gebruik van een pillendoosje waarin u ze zelf kunt sorteren. Vraag bij uw apotheek welke mogelijkheden zij bieden.

Medicatieoverzicht

Wilt u graag een overzicht krijgen van welke medicijnen u gebruikt? Vraag dan bij ons om uw actuele medicatieoverzicht! Het is belangrijk dat u zelf begrijp wat u gebruikt en waarom. Wij helpen u graag.

Helpt u ons ook om uw medicijnoverzicht kloppend te houden? Dat kunt u doen door alles wat voor uw medicijngebruik van belang kan zijn aan ons door te geven! Denk bijvoorbeeld aan: dat u medicijnen op een andere manier gebruikt dan wat op het etiket staat, gebruik van aanvullende middelen (vitamines, pijnstillers, homeopathisch), zwangerschap, borstvoeding, bijwerkingen en allergieën.

Medicijnen en reizen

Gaat u op reis naar het buitenland? Dan zijn er een aantal zaken belangrijk om op tijd te regelen:

  1. Zorg ervoor dat u voldoende medicijnen hebt om mee te nemen op reis.
  2. Houd er rekening mee dat vanwege tijdsverschil er misschien even een andere tijd tussen uw inname momenten zit. U kunt uw apotheker vragen hoe u hier het beste mee om kunt gaan.
  3. Kijk op de site van het CAK of u voor uw medicijnen een speciale verklaring nodig heeft. Dat is namelijk nodig voor medicijnen die vallen onder de Opiumwet. Komt u er zelf niet uit? Wij helpen u graag.
  4. Heeft u nog aanvullende producten nodig? Zoals bijvoorbeeld een tekenpen, diarreeremmers of ORS? Ook die zijn verkrijgbaar via uw apotheek of de webshop.
Oude medicijnen inleveren

Heeft u een medicijn over dat u niet meer nodig heeft? Gooi dat niet weg bij het afval en spoel dat niet door de gootsteen of de wc. Dat is slecht voor het milieu. Lever het in bij uw apotheek of bij het klein chemisch afval. Meer informatie leest u hier.