Anticonceptie zoals jij het wil

Welke anticonceptie bij jou past, hangt af van wat jij wilt. Afgestemd op jouw leven. In de apotheek helpen we je graag met die keuze. Samen kijken we naar jouw situatie. En online helpen we je graag via de Service Apotheek-app. Deze pagina beantwoordt alvast de meeste vragen met links naar uitgebreide artikelen. Heb je meer vragen? Maak een afspraak of loop even binnen bij jouw Service Apotheek.

Doel van anticonceptie

De belangrijkste reden om te beginnen met anticonceptie is het voorkomen van een zwangerschap. Maar er zijn meer redenen. Zo kan gebruik buikkrampen of heftige bloedingen tijdens de menstruatie verminderen, kan het acne tegengaan of zorgen voor meer controle op de menstruatiecyclus.

Soorten anticonceptie

Het bekendste voorbehoedsmiddel is de (gewone) pil. Andere bekende vormen zijn het condoom, het anticonceptiestaafje, de minipil, de anticonceptiepleister, de prikpil, de anticonceptiering en het spiraaltje (met of zonder hormonen).

Welke anticonceptie past het beste?

Het is belangrijk dat je de mogelijkheden, de voordelen en de nadelen kent. Wat er in het begin belangrijk is bij het gebruik. Welke beslissingen je neemt op belangrijke momenten in je leven. En dat je weet hoe en waarom voorbehoedsmiddelen werken en aan welke bijwerkingen je kunt denken.

Startvragen bij de pil

Als je begint met anticonceptie is het goed vooraf informatie te verzamelen. De meest belangrijke vragen op een rij:

Online hulp met de Service Apotheek-app

Volle agenda én toch makkelijk anticonceptie regelen?
Met de app heb je het zo geregeld. Download ’m nu.

  • bestel gemakkelijk een nieuwe voorraad
  • alle informatie over je medicijnen bij de hand
  • vergeet nooit meer een inname
  • altijd een handig overzicht