U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Recept herhalen

 

1. Herhaalservice
Als u langere tijd medicijnen gebruikt, heeft u periodiek een nieuwe voorraad nodig. Wellicht is onze herhaalservice iets voor u. Wanneer u gebruik gaat maken van onze herhaalservice gaan wij uw vaste medicatie voor u gereed maken, zonder dat u er iets voor hoeft te doen. Dit gaat in samenwerking met uw huisarts. Gebruikt u geneesmiddelen chronisch en continu? Dan is deze service erg handig voor u. U hoeft géén herhaalrecepten meer aan te vragen bij uw (huis)arts en u hoeft minder vaak naar de apotheek.

Hoe start u met de herhaalservice?
U krijgt in de apotheek een overzicht mee met de medicatie die u gebruikt. U telt thuis hoe veel u nog heeft van uw geneesmiddelen en noteert dit op dit overzicht. Wilt u hierbij óók de datum van tellen noteren?  Vervolgens vullen we alle medicatie aan zodat alles gelijk loopt op het moment dat de herhaalservice start. Mocht u behoefte hebben aan hulp bij het tellen van de geneesmiddelen, dan kunt u een afspraak maken in de apotheek.

Uiterlijk een week voor u nieuwe medicatie nodig heeft, krijgt u bericht via e-mail of sms wanneer uw medicatie klaar ligt in de apotheek. Heeft u geen e-mail, dan ontvangt u een bericht per post. U kunt uw medicatie vervolgens komen halen, maar uw medicatie kan op verzoek ook worden bezorgd.

Aanvragen van overige producten
In de herhaalservice worden alle geneesmiddelen opgenomen met een vast dag gebruik.
Dit geldt ook voor hulpmiddelen met een vast daggebruik zoals insulinenaalden.

Geneesmiddelen met een wisselend gebruik kunnen niet worden opgenomen in de herhaalservice. Wij weten immers niet wanneer deze medicatie op is. Dus bijvoorbeeld crèmes, oogdruppels en tabletten die u af en toe gebruikt kunnen er niet in de herhaalservice. U kunt ons per e-mail (assistent@zeeuwseapotheek.nl) vragen om deze medicatie bij uw vaste geneesmiddelen te voegen wanneer u ze nodig heeft.

Wijzigingen in het gebruik
Gaat u méér of minder van een medicijn gebruiken? Stuur ons dan een e-mail om dit door te geven. Wij passen dan de te leveren hoeveelheid voor u aan. Vermeld a.u.b. uw naam en geboortedatum als u een e-mail stuurt.

Recepten
Gaat u starten met nieuwe medicatie, of wordt u ontslagen uit het ziekenhuis? Vraag uw huisarts of specialist om recepten voor nieuwe of gewijzigde medicatie altijd door te sturen naar uw eigen apotheek. Uw medicatie blijft dan in vertrouwde handen en wij kunnen de herhaalservice voor u blijven garanderen

Aanmelden
Aanmelden voor de herhaalservice kan via het formulier in de apotheek, of door een e-mail te sturen. Wilt u bij het mailen altijd uw naam en geboortedatum vermelden?

2. Online herhalen
Heeft u een persoonlijke pagina (account) op onze apotheekwebsite? 
Dan vraagt u vanuit uw medicatieoverzicht gemakkelijk, snel en veilig herhaalrecepten aan nadat u bent ingelogd.

De volgende middelen kunt u altijd online herhalen:

  • Medicijnen waar geen herhaalrecept voor nodig is, zoals de anticonceptiepil, insuline- en diabeteshulpmiddelen (teststrips en naalden).
  • Herhaalrecepten die u al in uw bezit heeft.
  • Zelfzorgproducten die u gebruikt en bij ons bekend zijn.

Wilt u een account aanmaken? Klik dan hier.


3. Herhalen via de app
Koppelt u uw account aan de Service Apotheek-app? Dan kunt u ook via de app eenvoudig recepten herhalen. U kunt de app ook gebruiken zonder account. Stuur dan een foto van uw recept. 

 

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP