Afhaalkluis

Uw medicijnen 24/7 ophalen wanneer het jou uitkomt

Bij onze Service Apotheek kun je gebruik maken van een automatisch afhaalsysteem. Dit is een gratis service, waarmee je 7 dagen per week, 24 uur per dag, je medicijnen kunt ophalen. Je kunt zowel binnen als buiten openingstijden gebruik maken van de afhaalautomaat. Zo hoef je nooit te wachten, en bepaal je zelf wanneer het jou uitkomt om je medicijnen op te halen.

Medicatiebegeleiding

Je apotheker is met zijn/haar team gespecialiseerd in geneesmiddelen. Met alle vragen over je geneesmiddelen kun je bij ons terecht. Zoals: welke soorten geneesmiddelen zijn er, hoe werken ze, hoe gebruik je ze, wat zijn de bijwerkingen, enzovoort. Daarnaast controleren wij iedere keer als je een nieuw geneesmiddel komt halen of het voorgeschreven geneesmiddel past bij jouw gezondheidssituatie en wel samengaat met de geneesmiddelen die je eventueel al gebruikt. Waar nodig, nemen wij contact met je arts op.
De afhaalkluis is gebruiksvriendelijk. Wil je uitleg hebben voordat je hiervan gebruik gaat maken? Vraag het gerust in de apotheek.

Vrijblijvend

De afhaalkluis is een vrijblijvende service die door onze Service Apotheek wordt aangeboden. Bedenk je je toch na aanmelding? Dan kun je je altijd bij ons afmelden.

Hoe werkt deze service?

Stap 1: Je meldt je aan voor deze service via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Stap 2: Je vraagt een herhaalrecept voor je medicijnen aan. De apotheek gaat aan de slag om jouw medicijnen klaar te maken zodra wij je recept hebben ontvangen.

Stap 3: Je ontvangt een gratis afhaalbericht via SMS of e-mail dat je medicijnen klaarstaan in de automaat. In het bericht staat ook een afhaalcode. Je hebt dan een aantal dagen de tijd om je medicijnen op te halen, daarna worden de medicijnen weer uit de automaat gehaald en in de apotheek gelegd. In het bericht staat hoeveel dagen tijd je hebt.

Stap 4: Je gaat je medicijnen ophalen uit de automaat. Je volgt de instructies op het scherm van de afhaalautomaat. Je gebruikt hierbij de code uit het afhaalbericht, voor toegang tot jouw medicijnen. In sommige gevallen heb je ook de geboortedatum nodig van degene voor wie het pakketje is. De automaat is makkelijk te gebruiken. Let op: je kunt maar één keer het kluisje openen met de gegeven afhaalcode, dus zorg ervoor dat je al je geneesmiddelen uit het kluisje pakt.

Instructiefilmpje

De afhaalautomaat bevindt zich hier:

Moet ik zelf nog iets betalen?

Sommige middelen worden niet, of maar gedeeltelijk, vergoed door je zorgverzekering. Voor die middelen betaal je een eigen bijdrage.

Je betaalt dat bedrag direct met je pinpas bij de automaat.

Voor het gebruik van de automaat betaal je niets, dat is een gratis service van jouw Service Apotheek.

Wat moet ik doen wanneer ik niet op tijd mijn bestelling heb opgehaald?

Als de tijd waarbinnen je jouw medicijnen uit de automaat kunt ophalen is verstreken, dan kun je de medicijnen gewoon ophalen in de apotheek tijdens de openingstijden.

Wat kan er niet in de automaat?

  • Medicijnen waarvoor de apotheek het nodig vindt om eerst een gesprek met jou te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je start met het gebruik van een medicijn.
  • Producten die te groot zijn (groter dan een schoenendoos). Bijvoorbeeld incontinentiemateriaal.
  • Medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden.

 

Gebruik maken van deze service?

Vul dan nu hier het aanmeldformulier in:

Persoonlijke gegevens


Contactgegevens


Met het aanmelden voor de afhaalkluis ga je akkoord met de algemene voorwaarden.