Reisadvies aanvragen in de apotheek

Geplaatst op 18-8-2021
Reisadvies aanvragen in de apotheek

Reizen is leuk, maar kan ook risico's voor uw gezondheid inhouden. Bijvoorbeeld door het eten van besmet voedsel, het drinken van ongezuiverd water, andere hygiënische omstandigheden, infectieziekten of risicovol gedrag. Aandacht voor uw gezondheid kan het verschil betekenen tussen een geslaagde vakantie of een reis waarvan u niet hebt kunnen genieten. 

Laat u zich daarom van te voren goed informeren en adviseren over de omstandigheden in het land waar u naar toe gaat en uw bescherming tegen gezondheidsrisico's.




Onze werkwijze is als volgt:

U kunt bij ons terecht voor reizigersadvisering, indien u patiënt bent bij een huisartsenpraktijk in Sint-Oedenrode.

U levert bij voorkeur uiterlijk 4 tot 6 weken voor het begin van uw reis een volledig ingevulde vragenlijst in met gegevens over uw reis. 

Indien u langer dan 3 maanden op reis gaat, adviseren wij u om zeker minimaal 8 tot 12 weken voor het begin van uw reis een vragenlijst in te leveren. Het advies is eigenlijk om meteen nadat bekend is dat u een reis gaat maken een reizigersadvies aan te vragen. 


Deze vragenlijst bevat onder andere vragen over de bestemming, de manier van reizen, de verblijfsduur en eerdere vaccinaties (kopie van vaccinatieboekje). Indien bekend, is het doorgeven van het volledige reisschema gewenst. 

De vragenlijst kunt u invullen via onze website of ophalen in de apotheek. 

Extra informatie kunt u altijd afgeven in de apotheek of doormailen naar: reizigersadvies@ezorg.nl.

Aan de hand van deze gegevens zal de apotheek vervolgens een reizigersadvies voor u opstellen en dit doorgeven aan uw huisartsenpraktijk.

Zij schrijven vervolgens een recept hiervoor uit, zodat u in de apotheek de eventueel benodigde artikelen kunt ophalen. 

Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisartsenpraktijk, om te informeren naar bijkomende kosten (zoals bv. het toedienen van vaccinaties). Wij zullen contact met u opnemen indien dit uitgezocht is. Ook voor eventuele vragen en/of onduidelijkheden zal de apotheek contact met u opnemen.

Door middel van het onderstaand formulier kunt u een reisadvies aanvragen. Het is belangrijk om alle gegevens zo juist en volledig mogelijk in te vullen voor een correct advies. Voor iedere afzonderlijke reiziger dient een apart formulier ingevuld te worden.


LET OP:

Een reisadvies is gratis, tenzij u last-minute (binnen 2 weken) een advies nodig heeft. In dat geval rekenen wij €10 advieskosten per persoon. Bijkomende kosten voor eventuele vaccinaties en tabletten vallen hier niet onder. Het is altijd erg druk met reisadvies aanvragen. We verwerken de aanvragen op volgorde van vertrekdatum.

NB: Indien u na ons advies besluit om de vaccinaties of malariatabletten niet af te nemen, zijn wij genoodzaakt € 10 per persoon in rekening te brengen.


Wordt er een Gele Koorts vaccin geadviseerd of vereist voor uw reis? Dan moeten wij u helaas doorsturen naar een andere reisadvies organisatie, zoals:

  • https://www.ggdreisvaccinaties.nl/
  • https://www.vaccinatiesopreis.nl/
  • https://www.reisprik.nl/
  • https://www.thuisvaccinatie.nl/


Klik hier voor het reisadviesformulier.

Actuele wachttijd

De huidige wachttijd is  

Jouw apothekers

T. Hartman

BIG-nummer: 79911929817

B. van Genugten

BIG-nummer: 69060689717

J. ten Ham

BIG-nummer: 39043775417

J. Langeland

BIG-nummer: 49930112817