U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Herhalen van Medicijnen

 

Uw huisarts of specialist is verantwoordelijk voor het voorschrijven van medicijnen op recept. Heeft u medicijnen langer nodig dan enkele weken, dan is er sprake van chronische medicatie en zult u uw medicijnen willen herhalen. We spreken dan van een herhalingsrecept. Apotheek It Krúswâld faciliteert het herhaalproces, waarbij wij uw huisarts vóór afleveren om autorisatie van het recept vragen. Het verwerken van de herhaalaanvragen en de beoordeling door uw huisarts nemen enige tijd in beslag. Wij vragen daarvoor uw begrip en verzoeken u niet te vroeg in de apotheek te komen om uw herhaalmedicijnen op te komen halen:

Receptaanvragen die wij vóór 11.00 ontvangen, liggen vanaf ’s middags 16.00 klaar.
Later afhalen mag ook.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het herhalen van uw medicijnen:

  1. Automatische HerhaalService
  2. via de Service Apotheek App
  3. via deze website
  4. Inspreken op de Herhaallijn: 0511-725097
  5. Faxen: 0511- 452 268

En daarnaast kunt u uiteraard ook bij uw eigen huisarts terecht voor het herhalen van uw medicijnen.

N.B. Bent u onder behandeling van een psychiater/GGZ, dan kunt u deze medicijnen niet op deze manier herhalen, maar verzoeken wij u hiervoor de psychiater/GGZ-instelling te benaderen

Het versturen van medische informatie via e-mail of What’s App is niet veilig. Wij mogen van de wet AVG-wet geen gebruik maken van deze opties.

1. Automatische HerhaalService
Wanneer u zich aanmeldt voor de automatische Herhaalservice vraagt de apotheek de herhaalrecepten van chronische medicatie bij uw huisarts aan. U houdt zelf de controle over uw geneesmiddelen, maar laat deze automatisch door de apotheek klaarzetten. Voor deze middelen hoeft u niet meer zelf bij te houden wanneer nieuwe medicatie nodig is. De apotheek zorgt ervoor dat u elke 3 maanden op tijd uw herhaalmedicatie geleverd krijgt. U ontvangt een bericht van ons wanneer uw medicatie klaar staat, of het kan in overleg worden bezorgd.

Voordat de Herhaalservice gestart kan worden, voeren wij altijd een intakegesprek. Kom langs of bel voor meer informatie: (0511-452451). Ook kunt een mail sturen waarin u ons laat weten interesse te hebben in de automatische HerhaalService (apotheek.kollum@itkruswald.nl). 

2. Herhalen met de Service Apotheek App
De Service Apotheek App is een App voor uw waarmee u altijd en overal eenvoudig uw medicatie kunt beheren. Met de App krijgt u toegang tot uw medicijnoverzicht, van waaruit u zelf de medicijnen kunt aanklikken die u wilt herhalen. De Service Apotheek App biedt u daarnaast nog andere extra’s, zoals een alarm voor inname-momenten instellen.

Meer informatie

3. Herhalen via onze website
Er zijn meerdere manieren om uw herhaalmedicatie via onze website aan te vragen. (Mits uw huisarts hierin met ons samenwerkt):

-       via uw Account
-       via het Herhaalrecept invulformulier

Uw Account
Met een eigen account krijgt u een eigen pagina, waarop u heel eenvoudig

-       Online herhaalmedicatie kunt aanvragen
-       24/7 uw medicatiehistorie kunt inzien
-       En bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Herhaalrecept invulformulier
Beschikt u niet over een account, dan kunt u via het invulformulier opgeven welke medicatie u wilt herhalen. 

Dit formulier kunt u ook gebruiken voor de bestelling van producten waarvoor geen recept nodig is (zelfzorgmedicijnen, hulpmiddelen, diabetesmaterialen, etc)

4. Inspreken op de Herhaallijn
Herhaalrecepten kunt u telefonisch aanvragen via de receptenlijn (0511-725097).
Dit kan op elk moment van de dag, 7 dagen per week.

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP