U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Recept herhalen

 

Als u langdurig medicijnen gebruikt, heeft u periodiek een nieuwe voorraad nodig. Dit kunt u telefonisch aanvragen, of langskomen in de apotheek.
Maar, wist u dat het aanvragen van herhaalrecepten nog gemakkelijker kan?

Herhalen met herhaalnummer 
Via deze website kunt u uw herhaalrecepten of uw chronische medicatie met herhaalnummer aanvragen.

Voor de huisartsen Bakker, Coppoolse, Doeksen, Hoekstra, Remmelzwaal, v.d. Maarel, Mohammadnia en Weijer kunt u hieronder een herhaling aanvragen van een eerder afgeleverd recept. Op het etiket staat een herhaalcode. Als u die invult, samen met uw geboortejaar, dan wordt de aanvraag door de apotheek ter goedkeuring aan de arts voorgelegd. Als u de aanvraag op werkdagen vóór 16:00 uur heeft gedaan, dan kunt u de geneesmiddelen, mits uw huisarts de aanvraag goedkeurt, twee werkdagen later ná 11:00 uur in de apotheek ophalen. Op deze manier hebben wij voldoende tijd om goedkeuring van uw huisarts te krijgen en eventueel geneesmiddelen voor u te bestellen.

Klik hier om uw herhaalcode en geboortejaar in te vullen.

U kunt deze aanvraag ook via de telefoon doen. U belt het nummer 088 0800 117 en toetst dan de antwoorden op de gestelde vragen in. Ook dan geldt: als u de aanvraag op werkdagen vóór 16:00 uur heeft gedaan, dan kunt u de geneesmiddelen, mits uw huisarts de aanvraag goedkeurt, twee werkdagen later ná 11:00 uur in de apotheek ophalen. Op deze manier hebben wij voldoende tijd om goedkeuring van uw huisarts te krijgen en eventueel geneesmiddelen voor u te bestellen.

U kunt de herhalingen ook aanvragen met behulp van een app op uw smartphone of tablet.  De app heet: Recappt en is te downloaden in de Apple appstore en bij Google Play. Na installatie wordt u gevraagd de code van uw apotheek in te vullen. Voor Apotheek Geesterduin vult u de code 503021 in.

Misschien ten overvloede: in alle gevallen kunt u de gevraagde medicijnen pas twee werkdagen later ophalen. Heeft u een geneesmiddel direct nodig, dan kunt u beter contact opnemen met de praktijk van uw huisarts.

Houdt u er ook rekening mee dat u niet voor alle geneesmiddelen op deze manier een herhaling kunt aanvragen hoewel er wel op elk etiket een herhalingscode staat. Als een geneesmiddel niet langs deze weg herhaald kan worden wordt u dat zowel via de telefoon als via de website duidelijk gemaakt.

Het is de bedoeling dat u voor het aanvragen van een herhaling de code gebruikt die op het meest recente doosje staat. Dit om te voorkomen dat u een herhaling aanvraagt van een geneesmiddel met een oude dosering of sterkte.

Herhaalrecepten aangevraagd voor 16:00 uur, kunt u na 2 werkdagen ophalen na 11.00 uur.
Betreft de aanvraag een eigen bereiding, dan geldt dat wanneer er voor 's morgens 11.00 uur wordt aangevraagd het de volgende dag klaar staat. Wordt het na 11.00 uur aangevraagd, staat het één werkdag later klaar.

Herhaalservice
Dit is de meest eenvoudige oplossing als u voor langere tijd medicijnen gebruikt Wij zorgen in overleg met uw huisarts dat uw medicijnen op tijd klaarstaan. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. U krijgt van ons bericht zodra u de medicatie kunt ophalen of wanneer wij deze bij u thuisbezorgen.

Let op: deze herhaalservice kunt u alleen gebruiken voor medicijnen die u met een vaste regelmaat gebruikt. Medicijnen die niet onder de herhaalservice vallen, zoals crèmes of medicijnen die u niet chronisch gebruikt, vraagt u op een van de andere manieren aan.

Wilt u gebruik maken van onze herhaalservice? Neem dan contact met ons op.

Online herhalen
Heeft u een persoonlijke pagina (account) op onze apotheekwebsite?
Dan vraagt u vanuit uw medicatieoverzicht gemakkelijk, snel en veilig herhaalrecepten aan nadat u bent ingelogd. 

De volgende middelen kunt u altijd online herhalen:

  • Medicijnen waar geen herhaalrecept voor nodig is, zoals de anticonceptiepil, insuline- en diabeteshulpmiddelen (teststrips en naalden).
  • Herhaalrecepten die u al in uw bezit heeft.
  • Zelfzorgproducten die u gebruikt en bij ons bekend zijn.

Wilt u een account aanmaken? Klik dan hier.

Herhalen via de app
Koppelt u uw account aan de Service Apotheek-app? Dan kunt u ook via de app eenvoudig recepten herhalen. U kunt de app ook gebruiken zonder account. Stuur dan een foto van uw recept. 

 

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP