U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

levitra

Werkzame stof: vardenafil

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof vardenafil

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen)

 • Hoofdpijn

  Zelden opvliegers, blozen. Dit komt doordat ook in het hoofd de bloedvaten iets verwijden. Bij de hogere dosering komt dit vaker voor dan bij de lagere. Het gaat vanzelf weer over.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Misselijkheid, buikpijn, brandend maagzuur, braken. Bij de hogere dosering vaker dan bij de lagere.

  Misselijkheid en maagklachten kunt u voorkomen door de tablet met wat voedsel in te nemen. Daardoor kan de werking wel langer op zich laten wachten. In plaats van een half tot 1 uur kan het dan wel 1 tot 2 uur duren.

 • Duizeligheid. Vooral mensen ouder dan 75 jaar kunnen duizelig worden. Dit komt door de lagere bloeddruk. Dit trekt vanzelf weer weg.

  Zeer zelden flauwvallen of een draaierig gevoel.

 • Verstopte neus.

  Zeer zelden bloedneus, verstopte bijholten of voorhoofdholte.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Rugpijn, spierpijn, gespannen spieren, spierkramp.

 • Droge mond

  Hierdoor kunnen zich eerder gaatjes in uw gebit ontwikkelen. Poets en flos daarom extra goed als u merkt dat u last heeft van een droge mond. Laat eventueel de tandarts vaker uw gebit controleren als u dit middel vaak gebruikt.

 • Huiduitslag, rode huid.

  In zeldzame gevallen wijst dit op overgevoeligheid, maar dat hoeft niet.

 • Oogklachten, zoals wazig zien, een blauwgroene waas voor de ogen, dubbelzien, gezwollen oogleden, pijnlijke rode ogen, lichtovergevoeligheid, verlies van gezichtsveld. Ook deze bijwerking komt vaker voor bij de hoge dosering. Heeft u een erfelijke aandoening aan het netvlies van uw ogen? Raadpleeg dan voor gebruik uw arts

  De meeste oogklachten verdwijnen vanzelf. Het gezichtsveldverlies kan echter blijvend zijn. Waarschuw uw arts als u plotseling minder goed ziet.

 • Oorsuizen, plotseling minder goed kunnen horen.

  Raadpleeg uw arts als u dit merkt.

 • Langdurige en soms pijnlijke erectie, bloeding van de penis of bloed in urine of sperma.

  Waarschuw uw arts als de erectie langer dan 4 uur duurt of als u bloed in urine of sperma opmerkt. Er bestaat een kleine kans op beschadiging van de zwellichamen in de penis.

 • Hartkramp, hartinfarct en beroerte. Dit is een enkele keer voorgekomen bij mannen ouder dan 60 jaar met een hart- of vaatziekte, diabetes of hoge bloeddruk.
  Als u het laatste halfjaar een hartinfarct of beroerte heeft doorgemaakt, mag u dit middel niet gebruiken.

  Bespreek vóór gebruik met uw arts of uw lichaam de inspanning van de seksuele activiteit aankan. Krijgt u tijdens de seksuele activiteit pijn op uw borst: waarschuw onmiddellijk een arts. Neem in dit geval geen middel tegen hartkramp in, zoals een pufje uit een spuitbusje of een tabletje voor onder de tong. Dit kan juist een averechts effect hebben.

 • Hartkloppingen, versnelde hartslag of hartritmestoornissen. U kunt last krijgen van plotselinge duizelingen of u kunt kortdurend buiten bewustzijn raken. Dit is vooral van belang voor mensen met een bepaalde hartritmestoornis, namelijk het aangeboren verlengde QT-interval.

  Gebruik dit middel NIET als u deze hartritmestoornis heeft. Overleg met uw arts. Mogelijk kunt u overstappen op een ander middel.

 • Tintelingen, branderig of verminderd gevoel op de huid.

 • Psychische klachten, zoals angst.

 • Slaapstoornissen, slaperigheid en geheugenverlies.

 • Aanval met spierschokken en spierkrampen (stuipen).

  Neem dan direct contact op met een arts.

 • Een sikkelcelcrisis bij mensen met sikkelcelziekte. Sikkelcelziekte is een aangeboren afwijking van de rode bloedcellen. Bij een sikkelcelcrisis verslechtert de ziekte plotseling. U merkt dit aan hevige pijn en zwelling rond botten en gewrichten, buikpijn, pijn op de borst en kortademigheid.

  Als u dit merkt, neem dan direct contact op met uw arts.

 • Overgevoeligheid voor vardenafil. Dit merkt u aan huiduitslag, galbulten of jeuk.

  Raadpleeg dan uw arts.
  In zeldzame gevallen ontstaat een zwelling van lippen, tong, keel of gezicht. U kunt dan benauwd worden. Waarschuw dan onmiddellijk naar een arts of ga naar de Eerste-hulpdienst.
  Als u overgevoelig bent voor vardenafil, mag u dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef dat aan de apotheker door. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet opnieuw krijgt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP