U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

granpidam

Werkzame stof: sildenafil

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof sildenafil

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen)

 • Hoofdpijn en blozen en zelden opvliegers.

  Dit komt doordat ook in het hoofd de bloedvaten iets verwijden. Bij de hogere dosering komt dit vaker voor dan bij de lagere. Deze bijwerkingen gaan over als u gewend bent geraakt aan het middel.

 • Maagdarmklachten, zoals diarree en zelden maagpijn, buikpijn, oprisping en misselijkheid.

  Dit komt vooral voor bij de hogere dosering of bij de dosering die wordt gebruikt bij pulmonale arteriële hypertensie. Mogelijk helpt het de tablet met wat voedsel in te nemen. Bij gebruik tegen een erectiestoornis kan de werking door voedsel wel langer op zich laten wachten. In plaats van een half tot één uur kan het dan één tot twee uur duren.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Oogklachten, zoals wazig zien, een blauwgroene waas voor de ogen, dubbelzien, pijnlijke rode ogen, lichtovergevoeligheid, verlies van gezichtsveld.

  Dit gezichtsverlies kan blijvend zijn. Raadpleeg altijd uw arts als u merkt dat uw zicht verandert. Ook deze bijwerking komt vaker voor bij de hoge dosering. Heeft u een erfelijke aandoening aan het netvlies van uw ogen? Of een oogaandoening doordat uw oogzenuw niet werkt? Raadpleeg dan voor gebruik uw arts.

 • Rugpijn en spierpijn.

  Vooral als u het dagelijks of in hoge doseringen gebruikt, zoals bij pulmonale arteriële hypertensie.

 • Duizeligheid, door daling van de bloeddruk.

  Heeft u een lage bloeddruk? Overleg dan met uw arts of u dit medicijn mag gebruiken.

 • Verstopte neus en een bloedneus

  Pijn in de ledematen.

 • Droge mond.

  Hierdoor kunnen zich eerder gaatjes in uw gebit ontwikkelen. Poets en flos daarom extra goed als u merkt dat u last heeft van een droge mond. Laat eventueel de tandarts vaker uw gebit controleren als u dit middel gedurende verschillende weken gebruikt.

 • Griepachtige verschijnselen (bij langdurig gebruik)

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Langdurige en soms pijnlijke erectie

  Waarschuw uw arts als de erectie langer dan vier uur duurt. Er bestaat dan een kleine kans op beschadiging van de zwellichamen in de penis.

 • Hartkloppingen

 • Vermoeidheid en prikkelbaarheid.

 • Een sikkelcelcrisis bij mensen met sikkelcelziekte. Sikkelcelziekte is een aangeboren afwijking van de rode bloedcellen. Bij een sikkelcelcrisis verslechtert de ziekte plotseling. 

  U merkt dit aan hevige pijn en zwelling rond botten en gewrichten, buikpijn, pijn op de borst en kortademigheid. Als u dit merkt, neem dan direct contact op met uw arts.

 • Overgevoeligheid voor dit middel. Dit merkt u aan huiduitslag en jeuk. 

  Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. In ernstige gevallen ontstaat er koorts of een ernstige huidafwijking. Stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts. In beide gevallen mag u dit middel niet meer gebruiken. Geef aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor dit middel. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het middel niet opnieuw krijgt.

 • Hartkramp, hartinfarct of beroerte. Bespreek vóór gebruik met uw arts of uw lichaam de inspanning van de seksuele activiteit aankan. 

  Krijgt u tijdens de seksuele activiteit last van pijn op de borst: waarschuw onmiddellijk een arts. Neem in dit geval geen middel tegen hartkramp in, zoals een pufje uit een spuitbusje of een tabletje voor onder de tong. Dit kan juist een averechts effect hebben. Als u het laatste halfjaar een hartinfarct of beroerte heeft doorgemaakt, mag u dit middel niet gebruiken.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP