U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

melfalan

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Leverbeschadiging. Raadpleeg uw arts bij een gele kleur van huid en oogwit.

 • Trombose. Dit kunt u herkennen aan een dikke, harde, rode en pijnlijke plek op het been, soms aan pijn in de kuit en een zwaar gevoel in het been, of aan plotseling optredende kortademigheid, soms met pijn of het ophoesten van bloed.

  Waarschuw in deze gevallen onmiddellijk een arts of ga meteen naar de Eerste-hulpdienst. In sommige gevallen zal uw arts uit voorzorg medicijnen voorschrijven om het bloed minder snel te laten stollen.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. U merkt dit aan huiduitslag, jeuk of galbulten.

  Raadpleeg dan uw arts. Ook kunt u duizelig worden of flauwvallen. Of u kunt zwellingen krijgen van het gezicht, de mond, tong, lippen of keel. U kunt hierbij erg benauwd worden. Waarschuw in deze gevallen direct een arts, of ga naar de Eerste-hulpdienst.
  Als u overgevoelig bent mag u melfalan niet meer gebruiken. Geef dat aan de apotheker door. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het niet opnieuw krijgt.

 • Ernstige longziekte (zoals longfibrose) met benauwdheid en hoesten.

  Waarschuw dan direct uw arts.

 • Onvruchtbaarheid of verminderde vruchtbaarheid.

   • Bij vrouwen kan melfalan de geslachtshormonen beïnvloeden. Hierdoor raakt de menstruatie verstoord of begint de overgang eerder. De menstruatie kan uitblijven, langer duren of er kunnen tussentijdse bloedingen optreden.
   • Bij sommige mannen kan de vorming van zaadcellen stoppen, waardoor zij onvruchtbaar worden. Bespreek met uw arts de mogelijkheid om zaadcellen te laten invriezen voor u met de behandeling start.
   • Kinderen, zowel jongens als meisjes, kunnen blijvend onvruchtbaar worden, omdat melfalan de ontwikkeling van de geslachtsorganen kan verstoren. Ook kan de puberteit eerder of juist later intreden.

  Uitleg frequenties

  Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
  Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
  Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
  Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

  Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
  IDeal Visa Mastercard
  TOP