U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

inflectra

Werkzame stof: infliximab

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof infliximab

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen)

 • Heftige reactie op het infuus, direct of binnen 2 uur na het infuus. De verschijnselen zijn onder andere koorts, rillingen, hoofdpijn, huiduitslag, jeuk, vermoeidheid, pijn op de borst, piepend ademhalen of kortademigheid.

  Deze infuusreacties komen het vaakst voor bij het eerste en tweede infuus. Bij volgende infusen nemen de verschijnselen gewoonlijk af. Als het gebeurt tijdens een infuus, moet het infuus onmiddellijk worden gestopt. Bij een volgend infuus kan de arts medicijnen voorschrijven om van te voren te gebruiken, zodat u minder last heeft van deze klachten. Het gaat dan om de pijnstiller paracetamol, medicijnen tegen allergie, inhalatoren tegen benauwdheid en bijnierschorshormonen (corticosteroïden).

 • Overgevoeligheidsverschijnselen, enkele dagen na het infuus. Dit komt vooral voor bij mensen die ooit infliximab hebben gebruikt en die na een onderbreking van een paar maanden nu weer infliximab krijgen. Drie tot 12 dagen na de behandeling kunnen spierpijn, gewrichtspijn, koorts, huiduitslag, jeuk, galbulten, heesheid, droge keel, slikstoornissen, hoofdpijn en zwelling van het gezicht, lippen of handen ontstaan.

  Waarschuw onmiddellijk uw arts als u hier last van krijgt.
  In zeer zeldzame gevallen kan een ernstige huidaandoening ontstaan met blaarvorming. De blaren ontstaan met name op de lippen en op de slijmvliezen van de mond en geslachtsdelen. Neem dan direct contact op met een arts.
  In zeldzame gevallen kunt u ook last krijgen van bloedingen, paarse vlekjes op de huid, kortademigheid en bloedarmoede. Neem ook dan direct contact op met een arts.

 • Meer kans op infecties, zoals verkoudheid, bronchitis, voorhoofdsholteontsteking, blaasontsteking of huidinfecties. Ook tuberculose kan zeer zelden ontstaan.

  Infecties ontstaan eerder omdat de lichaamseigen afweer is verminderd. Krijgt u koorts of verschijnselen van een infectie, raadpleeg dan altijd uw arts. Longonderzoek op onder andere tuberculose vindt plaats voor, tijdens en tot 6 maanden na het laatste infuus. Bij ernstige infecties moet het gebruik worden gestopt.
  Zelden ontstaat een ernstige infectie in het bloed. Dit kan soms pas na enkele weken gebruik merkbaar worden.

 • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid en buikpijn, zelden zuurbranden, verstopping, buikpijn of diarree.

 • Hoofdpijn

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Blozen en duizeligheid doordat de bloedvaten zich tijdelijk verwijden.

 • Verhoogde bloeddruk

  De arts zal daarom regelmatig uw bloeddruk controleren.

 • Slapeloosheid en vermoeidheid.

 • Droge huid, jeuk, huiduitslag en zweten. Zeer zelden haaruitval, toegenomen schilfering. Meer kans op schimmelnagels.

 • Verminderde aanmaak van rode en witte bloedcellen of bloedplaatjes. U merkt het aan extreme vermoeidheid, keelpijn, koorts, blaren in de mond, snel blauwe plekken of bloedneuzen en meer kans op infecties.

  Waarschuw in deze gevallen direct uw arts. Dit kan na enkele weken tot maanden ontstaan. Uw arts zal het bloed daarom regelmatig laten controleren.

 • Zenuwafwijkingen. Waarschuw uw arts als u een doof of tintelend gevoel in armen of benen merkt. Bij mensen met multipele sclerose (MS) of oogzenuwafwijkingen kunnen de klachten verergeren.

 • Oogklachten, zoals geïrriteerde rode ogen.

  Zeer zelden hoornvliesontsteking, Ook kan het gezichtsvermogen tijdens het infuus tot 2 uur er na tijdelijk verslechteren.

 • Gewrichtspijn of spierpijn.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Mensen met hartfalen kunnen meer last kunnen krijgen van hun klachten. Bij toename van vocht vasthouden (dikke enkels) of kortademigheid moet u uw arts waarschuwen.

 • Psychische verschijnselen, zoals depressie, verwardheid, rusteloosheid en geheugenverlies.

 • Meer kans op chronische ziekten, zoals lupus erytematodes (LE), bloedvatontsteking, ontstoken spieren en huid (dermatomyositis), orgaanontsteking (sarcoïdose), leverontsteking (hepatitis), darmontsteking en oogontsteking (uveïtis).

 • Meer kans op bepaalde soorten kanker, zoals lymfklierkanker, bloedkanker (leukemie), huidkanker, borstkanker, baarmoederhalskanker of longkanker.

  Voor vrouwen: het is belangrijk om mee te blijven doen met de bevolkingsonderzoeken op baarmoederkanker, ook al bent u ouder dan 60 jaar.

 • Ontsteking van de lever of de alvleesklier. Bij plotselinge hevige pijn in de buik of gele verkleuring van de huid of slijmvliezen direct uw arts waarschuwen. Mensen die eerder hepatitis B hebben gehad, kunnen dit opnieuw krijgen.

 • Huiduitslag in de vorm van witte of rode vlekjes en verdikkingen op de huid en de slijmvliezen. U kunt last krijgen van blaasjes in de mond of op de geslachtsdelen.

  Dit is een vorm van overgevoeligheid. Neem contact op met uw arts als u hier last van krijgt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP