U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

hydroxyzine

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Droge mond, keel of neus.

  Als u last heeft van een droge mond kunt u de aanmaak van speeksel stimuleren met (suikervrije) kauwgom of door te zuigen op ijsblokjes. Door de droge mond ontstaan sneller gaatjes in uw gebit en ontstekingen van het slijmvlies van de mondholte. Poets en flos extra goed als u merkt dat u last blijft houden van een droge mond. Laat eventueel de tandarts vaker controleren.

 • Hoofdpijn

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Duizeligheid en oorsuizen.

  Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.

 • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, maagpijn, diarree en verstopping.

  Als u last heeft van deze bijwerkingen neem hydroxyzine dan in met wat voedsel.

 • Koorts en malaise.

 • Opwinding, slapeloosheid, verwardheid, onrust, zenuwachtigheid, irritatie, beven en onzekere gang bij het lopen. Vooral ouderen zijn gevoelig voor deze bijwerkingen.

 • Hartkloppingen, versnelde hartslag, blozen, lage bloeddruk.

  Raadpleeg uw arts als u hier last van heeft.

 • Hartritmestoornissen. U merkt dit soms alleen aan plotselinge duizelingen of als u even wegraakt. Vooral mensen met de aangeboren vorm van de hartritmestoornis verlengd QT-interval hebben hier meer kans op.

  Gebruik dit medicijn NIET als u deze aangeboren hartritmestoornis heeft.

 • Dubbelzien, wazig zien, en vermoeide, branderige ogen.

  Vermoeide branderige ogen ontstaan doordat uw ogen minder traanvocht aanmaken. Vooral mensen met contactlenzen hebben hier sneller last van. Houd ze in dat geval minder lang in of gebruik bevochtigende oogdruppels (kunsttranen).

 • Als u het syndroom van Sjögren heeft, een aandoening waarbij de slijmvliezen van onder andere ogen en mond droger zijn dan normaal: u kunt meer klachten krijgen.

  Dit middel vermindert de aanmaak van traanvocht en speeksel. Neem contact op met uw arts als u meer last heeft van oogirritatie of een droge mond. Mogelijk is een ander medicijn geschikter voor u.

 • Leveraandoeningen. U kunt dit merken aan een gevoelige, opgezwollen buik of een gele verkleuring van het oogwit of van de huid.

  Waarschuw bij deze klachten uw arts.

 • Moeilijk kunnen plassen. Dit is vooral van belang als u al moeite met plassen heeft door een vergrote prostaat.

  Neem contact op met uw arts als u dit merkt. Mogelijk is een ander medicijn geschikter voor u.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit kunt u merken aan huiduitslag, galbulten of jeuk of doordat de klachten niet overgaan of erger worden.

  Raadpleeg dan uw arts. In zeldzame gevallen ontstaat er benauwdheid of flauwvallen, zwelling van het gezicht, lippen, mond, tong of keel, of een ernstige huidafwijking. Raadpleeg bij deze verschijnselen direct een arts of ga naar de Eerste-Hulpdienst. U mag dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor dit medicijn. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn en soortgelijke medicijnen niet opnieuw krijgt.

 • Bij mannen: pijnlijke en lang aanhoudende erectie.

  Een erectie die langer dan drie uur duurt kan de zwellichamen en bloedvaten in de penis beschadigen. Neem contact op met een arts als de erectie langer dan drie uur duurt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP