U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

hydromorfon

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Duizeligheid bij opstaan uit bed of uit een stoel.

  Dit gaat in het algemeen over als u na een paar dagen gewend bent geraakt aan dit medicijn.
  Als u zich duizelig voelt, sta dan niet te snel op uit bed of van een stoel. U kunt dan het best even liggen en de benen wat hoger leggen, bijvoorbeeld op een kussen. Bespreek het met uw arts als u hier last van blijft houden.

 • Jeuk, huiduitslag of zweten.

  Jeuk komt vaker voor bij de injecties of het infuus. Meestal wijst huiduitslag of jeuk niet op een overgevoeligheid. Raadpleeg bij twijfel uw arts.

 • Droge mond.

  Hierdoor ontstaan sneller gaatjes in uw gebit. Poets en flos extra goed als u merkt dat u last blijft houden van een droge mond. Laat eventueel de tandarts vaker controleren als u dit medicijn gedurende verschillende weken gebruikt. Als u veel last heeft van een droge mond kunt u de aanmaak van speeksel stimuleren met (suikervrije) kauwgom, ananasblokjes of door te zuigen op ijsblokjes. Verder kunt u sterk gekruide, droge en harde voeding beter vermijden, uw voeding vochtig maken met jus of vruchtenmoes en samen met voedsel vocht innemen.

 • Maskering van andere pijnen.

  Omdat hydromorfon pijnstillend werkt, zult u verwondingen minder snel opmerken. Let daarom extra op verwondingen van met name uw voeten, omdat hier vaak problemen bij ontstaan.

 • Hoofdpijn

 • Slapeloosheid

 • Psychische klachten, zoals angstgevoelens, verwardheid, nervositeit, zich slap voelen.

  Zeer zelden rusteloosheid, gejaagdheid, overdreven opgewektheid, nachtmerries, depressiviteit of hallucinaties. Deze klachten komen vaker voor bij injecties of een infuus.

 • Bij de injecties of het infuus: roodheid en pijn op de plaats van de injectie.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Bemoeilijkte ademhaling

  Ademhalingsmoeilijkheden komen alleen voor bij zeer hoge doseringen. Neem contact op met een arts als u merkt dat de ademhaling heel langzaam en oppervlakkig wordt.

 • Slaap-apneu, een kortdurende periode van ademstilstand tijdens de slaap. Als u al eerder last van slaap-apneu heeft gehad, kunt u hier meer last van krijgen.

  Dit medicijn kan slaap-apneu veroorzaken. Neem contact op met uw arts als u merkt dat u nachtelijke aanvallen van stokkende ademhaling heeft of wanneer deze verergeren.

 • Moeilijk kunnen plassen. Dit is vooral van belang als u al moeite met plassen heeft door een vergrote prostaat.

  Neem contact op met uw arts als u dit merkt. Mogelijk is een ander medicijn geschikter voor u.

 • Na langdurig gebruik kan lichamelijke verslaving optreden.

  Dit komt omdat het lichaam na verloop van tijd went aan hydromorfon. Als het gebruik van hydromorfon plotseling wordt gestopt, kunt u last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Dit kunt u voorkomen door het gebruik langzaam af te bouwen.

 • Seksuele stoornissen, zoals minder zin in vrijen en moeilijke erectie.

  Neem contact op met uw arts als u dit een probleem vindt.

 • Opvliegers, blozen of rode huid.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit merkt u aan huiduitslag, galbulten en jeuk.

  Raadpleeg dan uw arts. Een ernstige overgevoeligheid merkt u aan zwelling van het gezicht, lippen, mond, tong of keel, benauwdheid of aan flauwvallen. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts.
  Geef aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor hydromorfon. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het middel niet opnieuw krijgt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP