U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

griseofulvine

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Maagdarmklachten, zoals opgeblazen gevoel, buikpijn, verminderde eetlust, misselijkheid en diarree.

 • Hoofdpijn

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Dorst en droge mond.

 • Duizeligheid, wazig zien en vermoeidheid.

 • Doof of tintelend gevoel in de armen of benen of coördinatiestoornissen.

  Neem bij deze verschijnselen contact op met uw arts of apotheker.

 • Leveraandoeningen. U kunt dit merken aan jeuk, aanhoudende misselijkheid, verminderde eetlust, vermoeidheid, een gele verkleuring van de huid of het oogwit, braken, uitputting, donkere urine en bleke ontlasting.

  Waarschuw dan een arts. Als u een leveraandoening heeft (of krijgt gedurende de kuur), zal uw arts de dosering aanpassen.

 • Bloedafwijkingen. Waarschuw direct uw arts bij onverklaarbare blauwe plekken of keelpijn met koorts en blaren in de keel.

 • Gistinfectie (candida of spruw) in de keel en mond. Dit ziet u aan een witte plekjes op het slijmvlies, meestal tegen de wangen, op de tong en het gehemelte.

  De plekjes zijn moeilijk weg te vegen. Neem bij deze verschijnselen contact op met uw arts.

 • Psychische klachten zoals slapeloosheid, verwardheid of depressie.

  Neem contact op met uw arts of apotheker als u deze bijwerkingen opmerkt.

 • Borstvorming bij kleine kinderen.

  Raadpleeg uw arts als u dat bemerkt.

 • Huiduitslag, ronde vlekjes, bobbeltjes of galbulten, meestal op de handen.

  Raadpleeg uw arts als u merkt dat u hier last van krijgt.

 • Overgevoeligheid voor zonlicht. Dit merkt u aan jeukende rode huiduitslag bij intensieve blootstelling aan UV-licht (zon, zonnebank, hoogtezon of solarium).

  U kunt dit voorkomen door uit direct zonlicht te blijven, met name tussen 10.00 en 15.00 uur, beschermende kleding te dragen, waaronder hoed en zonnebril, zonnebrandmiddel te smeren met sun-block van minimaal factor 15, lippenbalsem met minstens factor 15 te gebruiken en niet onder de zonnebank te gaan. Als u een ernstige reactie op de zon krijgt, staak dan meteen het gebruik en neem contact op met uw arts.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit merkt u aan huiduitslag, galbulten en jeuk.
  Mensen die allergisch zijn voor penicillines, hebben hier meer kans op.

  Gebruik dit medicijn dan niet meer. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of een opgezwollen gezicht. Een heel enkele keer is een zeer ernstige overgevoeligheid voorgekomen, met ernstige huiduitslag, koorts en blaren. In zeer zeldzame gevallen kunnen verschijnselen van de ziekte Lupus Erytematodes (LE) ontstaan. U merkt dit aan koorts, een opvallende roodheid van de huid, overgevoeligheid voor zonlicht en gewrichtsklachten. Ga bij dergelijke ernstige verschijnselen direct naar een arts of Eerste-Hulpdienst. In deze gevallen mag u dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor griseofulvine. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het medicijn niet opnieuw krijgt.

 • Als u acute porfyrie heeft, een stofwisselingsziekte waarbij men aanvallen krijgt van buikpijn, braken, koorts en hartkloppingen: dit medicijn kan een aanval uitlokken.

  Geef aan de apotheek door dat u acute porfyrie heeft. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn of andere uitlokkende middelen niet krijgt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP