U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

flurbiprofen htp

Werkzame stof: flurbiprofen

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof flurbiprofen

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Hoofdpijn

  Dit gaat meestal over als u gewend bent geraakt aan dit medicijn.

 • Duizeligheid

  Dit gaat meestal over als u gewend bent geraakt aan dit medicijn.

 • Een warm, branderig gevoel, tintelingen of doof gevoel in de mond.

 • Pijn in de mond en keel.

 • Maagklachten, zoals misselijkheid en zeer zelden maagirritatie, buikpijn, braken, vol gevoel, gebrek aan eetlust, boeren en zuurbranden. Heeft u last van slokdarmontsteking door opkomend maagzuur? De klachten kunnen verergeren.

  Gebruik geen alcohol of andere voedingsmiddelen die de maag irriteren, zoals scherpe kruiden. Neem contact op met uw arts als u bemerkt dat de klachten verergeren.

 • Darmklachten, zoals diarree en zeer zelden verstopping en winderigheid. Lijdt u aan een chronische darmontsteking, zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa? Dit medicijn kan de klachten verergeren.

  Bespreek met uw arts of dit medicijn voor u geschikt is.

 • Een maag- of darmzweer of andere ernstige beschadiging van maag, darmen of slokdarm. U merkt dat aan zeurende pijn in de bovenbuik, ernstige maagpijn of pijn achter borstbeen. Heeft u ooit een maag- of darmzweer gehad, of een andere ernstige maag- of darmaandoening, zoals een maag- of darmbloeding? U heeft dan meer kans op bijwerkingen op maag en darmen.

  Door deze beschadigingen kunnen bloedingen in maag en darmen ontstaan. Dit merkt u aan bloederige diarree of zwarte, teerachtige ontlasting. Stop dan met het gebruik en neem contact op met een arts. Bij een maagbloeding kan het voorkomen dat u bloed braakt. Neem dan onmiddellijk contact op met een arts. Als u ooit een maag- of darmzweer gehad, of een andere ernstige maag- of darmaandoening bespreek dan met uw arts of dit medicijn voor u geschikt is.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Huiduitslag met jeuk.

  Zeer zelden wordt deze huiduitslag veroorzaakt door allergie. De uitslag kan zeer zelden verergeren of ontstaan onder invloed van fel zonlicht of UV-licht van zonnebanken.

 • Heeft u een bloedstollingsziekte. U heeft meer kans op bloedingen.

  Overleg met uw arts of apotheker voor u dit medicijn gaat gebruiken.

 • Ontstekingen in de mondholte en op de tong. Droge mond en dorstgevoel.

 • Smaakstoornissen

 • Oorsuizen of slechter horen.

  Neem bij deze verschijnselen contact op met uw arts.

 • Dikke enkels of polsen door vasthouden van vocht in armen en benen(oedeem). Benauwdheid door vochtophoping in de longen. Vooral mensen met hartfalen kunnen hier last van krijgen.

  Overleg met uw arts als uw klachten, zoals benauwdheid en vochtophoping, toenemen.

 • Haaruitval

 • Psychische klachten, zoals vermoeidheid, slaperigheid, nachtmerries, slapeloosheid onrust, opwinding, verwardheid, geheugenstoornissen, nervositeit, angstgevoelens, neerslachtigheid en hallucinaties.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit kan zich uiten in huiduitslag met galbulten en jeuk. Mensen met astma blijken vaker overgevoelig voor dit medicijn. Dat kan zich uiten in een plotselinge benauwdheidsaanval.

  Raadpleeg dan uw arts. Zeer zelden kan een ernstige uitslag ontstaan met koorts of blaren. Neem dan meteen contact op met een arts. Een ernstige overgevoeligheid kan zich ook uiten in benauwdheid of een opgezwollen gezicht. Ga dan onmiddellijk naar een arts.
  In beide gevallen mag u dit medicijn daarna niet meer gebruiken. Geef daarom door aan de apotheker dat u overgevoelig bent voor flurbiprofen. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn of een andere ontstekingsremmende pijnstiller niet opnieuw krijgt. Stop met het gebruik van dit medicijn als u astma heeft en een plotselinge benauwdheidsaanval krijgt. Heeft u eerder een benauwdheidsaanval gekregen na gebruik van een ontstekingsremmende pijnstiller? Gebruik dit medicijn dan niet, maar neem contact op met uw arts.

 • Als u aan psoriasis lijdt: u kunt meer last krijgen van deze aandoening.

  Neem contact op met uw arts als u last heeft van rode schilferende of glanzende plekken op de huid, beschadigingen van de huid, jeuk, putjes in de nagels en gewrichtsklachten.

 • Nierbeschadiging. Heeft u een verminderde nierwerking? U heeft meer kans op nierbeschadiging.

  Overleg met uw arts voor u dit medicijn gaat gebruiken.

 • Bloedafwijkingen, ontsteking van de alvleesklier of leverontsteking. Raadpleeg uw arts bij een of meer van de volgende verschijnselen: plotselinge hevige pijn in bovenbuik, geelzucht, onverklaarbare blauwe plekken, extreme vermoeidheid, keelpijn met koorts en blaren in de mond.

  Gebruik dit medicijn niet bij een verminderde leverwerking. Overleg ook met uw arts als u last heeft van uw alvleesklier. De klachten kunnen verergeren.

Bij gebruik gedurende meerdere weken

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Hartvaataandoeningen, zoals meer kans op een hartaanval of beroerte. De kans op hartvaataandoeningen is groter bij: mensen met angina pectoris (hartkramp), een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol, diabetes, mensen die roken en mensen die al eerder een aandoening hebben gehad aan hart of vaten, zoals een hartaanval, herseninfarct of trombose.

  Overleg in deze gevallen met uw arts voor u dit medicijn meerdere weken gaat gebruiken.

 • Heeft u angina pectoris (hartkramp). Gebruik dit medicijn alleen in overleg met uw arts.

  Neem bovendien meteen contact op met uw arts als uw klachten verergeren.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP