U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

locacorten-vioform

Werkzame stof: flumetason met clioquinol op de huid

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof flumetason met clioquinol op de huid

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Overgevoeligheid voor clioquinol, flumetason of een van de bestanddelen van het huidmiddel. Dit merkt u aan een verergering van de huidaandoening of doordat de huidaandoening niet overgaat.

  Raadpleeg uw arts als u overgevoeligheid vermoedt. Blijkt u overgevoelig, geef dat dan door aan de apotheker. Het apotheekteam kan er op letten dat u dit medicijn niet opnieuw krijgt.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Bij het aanbrengen op acne-plekken: een verergering van acne.

  Raadpleeg uw arts als u hier last van heeft.

 • Infectie van de huid

  Bijvoorbeeld met een virus of met een bacterie of schimmel die niet gevoelig is voor clioquinol. Door het bijnierschorshormoon flumetason in dit medicijn merkt u de verschijnselen van een huidinfectie minder snel op. Gebruik dit medicijn daarom niet op een plek van de huid waarvan u weet of vermoedt dat deze geïnfecteerd is met een virus, zoals gordelroos of een koortslip.

 • Mensen met een verhoogde oogboldruk (glaucoom): dit medicijn kan de oogboldruk verder verhogen. De kans hierop is groter als u dit medicijn meerdere weken in het gezicht gebruikt.

  Neem meteen contact op met een arts of de spoedeisende hulp als u last krijgt van een te hoge oogboldruk. Dat kunt u merken aan: wazig zien, minder zien, een rood of opgezwollen oog, hevige pijn aan het oog of aan het gezicht of misselijkheid en braken.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP