U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

cosopt

Werkzame stof: dorzolamide oogdruppels

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof dorzolamide oogdruppels

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen)

 • Prikkelend of brandend gevoel in het oog vlak na het indruppelen

  Dit gaat meestal vanzelf over. Raadpleeg uw arts als deze klachten blijven bestaan.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Wazig zien, jeuk en tranende ogen vlak na het indruppelen

  Dit gaat meestal vanzelf over. Raadpleeg uw arts als deze klachten blijven bestaan.

 • Rode geïrriteerde ogen en gezwollen rood ooglid

  Raadpleeg dan uw arts.

 • Droge ogen

  Vooral mensen die contactlenzen dragen kunnen hier last krijgen. De contactlenzen kunnen dan eerder irriteren. Houd ze in dat geval minder lang in of gebruik bevochtigende oogdruppels (kunsttranen).

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Overige oogklachten, zoals irritatie, korstjes op de wimpers, het gevoel van een vuiltje in het oog en pijn in het oog.

  Raadpleeg uw arts als u hier last van heeft.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit merkt u aan jeukende, pijnlijke en rode ogen, maar u kunt het ook elders merken aan huiduitslag, galbulten en jeuk. Gebruik dit medicijn dan niet meer. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of een zwelling van het gezicht, lippen, mond, tong of keel. In zeer zeldzame gevallen ontstaat er koorts of een ernstige huidaandoening ontstaan met blaren, voornamelijk op de lippen en op de slijmvliezen van de mond en geslachtsdelen. Ga in beide gevallen onmiddellijk naar een arts.

  U mag dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor dorzolamide. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet opnieuw krijgt.

Bijwerkingen in de rest van het lichaam
De oogdruppels kunnen ook in de rest van het lichaam terechtkomen. Via de traanbuisjes bestaat er namelijk een verbinding tussen de oogslijmvliezen en de neusholte. Vanuit de neusholte wordt het medicijn opgenomen in het bloed en kan zich zo verspreiden. Het heeft dan een werking in de rest van het lichaam.

Heeft u last van onderstaande bijwerkingen, laat dan in de apotheek controleren of u goed druppelt. U vermindert namelijk de kans op deze bijwerkingen door de traankanaaltjes na het druppelen dicht te drukken. Zie hiervoor de vraag 'Hoe moet ik dit medicijn gebruiken?' Neem contact op met uw arts al u toch last blijft houden van deze bijwerkingen. Mogelijk helpt het dichtdrukken van de traankanaaltjes bij u onvoldoende.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Een bittere smaak, hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Duizeligheid, bloedneus, keelirritatie, droge mond, hartkloppingen en vreemde gevoelswaarnemingen, zoals kriebelingen, jeuk en tintelingen

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP