U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

domperidon

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Droge mond

  Hierdoor kunnen zich eerder gaatjes in uw gebit ontwikkelen. Poets en flos daarom extra goed als u merkt dat u last heeft van een droge mond. Laat eventueel de tandarts vaker uw gebit controleren als u dit middel meerdere weken gebruikt.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Hoofdpijn, duizeligheid, algemeen gevoel van zwakte, angst en slaperigheid.

  Blijft u er ook na enige dagen last van houden? Neem dan contact op met uw arts.

 • Darmkrampen

  Darmkrampen verdwijnen meestal na enige tijd. Deze krampen komen door de stimulerende werking van domperidon op de darmen.

 • Diarree

  Gebruikt u dit medicijn meerdere weken en u heeft na enkele weken nog steeds last van diarree? Raadpleeg dan uw arts.

 • Borstvorming bij mannen en opgezwollen melkklieren bij vrouwen. Ook kan er melk uit de borsten vloeien en kan de menstruatie ontregeld raken. 

  Deze verschijnselen verdwijnen weer binnen enkele dagen na stoppen met domperidon.

 • Minder zin in vrijen.

  Als u hier last van heeft, overleg dan met uw arts.

 • Bewegingsstoornissen

  De bijwerkingen kunnen lijken op de verschijnselen van de ziekte van Parkinson: stijve spieren, beven, moeite met lopen of praten, rusteloosheid en plotselinge spiertrekkingen. Waarschuw bij deze verschijnselen uw arts. Ouderen, mensen met de ziekte van Parkinson en mensen die al bewegingsstoornissen hebben zijn extra gevoelig voor deze bijwerking.

 • Een hoger risico op hartritmestoornissen.

  U kunt last krijgen van plotselinge duizelingen of even buiten bewustzijn raken. Dit is vooral van belang voor ouderen en mensen met een bepaalde hartritmestoornis, namelijk het aangeboren verlengde QT-interval. Gebruik dit middel NIET als u deze hartritmestoornis heeft. Overleg met uw arts. Mogelijk kunt u overstappen op een ander middel.

 • Overgevoeligheid voor dit middel. Dit merkt u aan huiduitslag en galbulten. Gebruik dit middel dan niet meer. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of een een zwelling van het gezicht, lippen, mond, tong of keel. U kunt hierbij erg benauwd worden.

  Ga bij een ernstige overgevoeligheid onmiddellijk naar een arts of naar de Eerste-hulpdienst. Als u overgevoelig bent mag u dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef dat door aan de apotheker. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet opnieuw krijgt.

 • Domperidon wordt via de lever uit het lichaam verwijderd. Als u een verminderde leverwerking heeft, mag u dit medicijn daarom niet gebruiken.

  Overleg hierover met uw arts.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP