U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

dimetindeen

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen)

 • Sufheid, slaperigheid, vermoeidheid, slapte, een afgenomen coördinatievermogen en een verminderd reactievermogen

  Dit is vooral lastig bij activiteiten waarbij uw oplettendheid erg nodig is, zoals autorijden, het beklimmen van een ladder of het bewaken van een proces op het werk. Onderneem geen risicovolle activiteiten, zeker niet de eerste week van de behandeling, als u nog aan het middel moet wennen.

 • Ademhalingsproblemen. Kinderen en ouderen zijn gevoeliger voor deze bijwerkingen.

  Lees voor de informatie bij kinderen de tekst dimetindeen bij kinderen.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Zenuwachtigheid en zeer zelden opwinding, rusteloosheid, beven, irritatie, slapeloosheid. Vooral kinderen en ouderen zijn gevoelig voor deze bijwerkingen.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Duizeligheid, hoofdpijn en oorsuizen

 • Moeilijk kunnen plassen. Dit is vooral van belang als u al moeite met plassen heeft door een vergrote prostaat. Neem contact op met uw arts als u dit merkt. Mogelijk is een ander medicijn geschikter voor u.

 • Droge mond en neus

  Als u last heeft van een droge mond, kunt u de aanmaak van speeksel stimuleren met (suikervrije) kauwgom of door te zuigen op ijsblokjes.

 • Als u het syndroom van Sjögren heeft, een aandoening waarbij de slijmvliezen van onder andere ogen en mond droger zijn dan normaal: u kunt meer klachten krijgen.

  Dit middel vermindert de aanmaak van traanvocht en speeksel. Neem contact op met uw arts als u meer last heeft van oogirritatie of een droge mond. Mogelijk is een ander medicijn geschikter voor u.

 • Dubbelzien, wazig zien en vermoeide, branderige ogen

  Vermoeide branderige ogen ontstaan doordat uw ogen minder traanvocht aanmaken. Vooral mensen met contactlenzen hebben hier sneller last van. Houd ze in dat geval minder lang in of gebruik bevochtigende oogdruppels (kunsttranen).

 • Maag- en darmklachten, zoals gebrek aan eetlust, misselijkheid, buikpijn, verstopping of diarree

  Als u last heeft van deze bijwerkingen, neem dit middel dan in met wat voedsel.

 • Hartkloppingen

 • Overgevoeligheid voor dit middel. Dit merkt u aan huiduitslag, galbulten of jeuk of doordat de klachten niet overgaan of erger worden. Stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan een ernstige huidafwijking, benauwdheid of een opgezwollen gezicht. Ga dan onmiddellijk naar een arts.

  In beide gevallen mag u dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor dit middel. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit middel niet opnieuw krijgt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP