U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

diclofenac met misoprostol

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen)

 • Maagklachten: maagirritatie, buikpijn, misselijkheid, braken, vol gevoel, gebrek aan eetlust, boeren en zuurbranden. Als u last heeft van slokdarmontsteking door opkomend maagzuur, dan kunnen de klachten kunnen verergeren. Neem contact op met uw arts als u dat bemerkt. Mensen boven de zeventig jaar hebben meer kans op maagklachten door diclofenac.

  Misoprostol kan de kans op veel van deze bijwerking verminderen. Het kan echter zelf ook maagdarmklachten geven. U heeft minder kans op maagdarmklachten als u dit medicijn inneemt met wat voedsel en een glas water of melk. Gebruik geen alcohol of andere voedingsmiddelen die de maag irriteren, zoals scherpe kruiden.

 • Darmklachten: diarree, verstopping en winderigheid. Als u lijdt u aan een chronische darmontsteking, zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, dan kan dit medicijn de klachten verergeren. Bespreek met uw arts of dit medicijn voor u geschikt is.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Hoofdpijn, daarierigheid en duizelingen

  Dit gaat meestal over als u gewend bent geraakt aan dit medicijn.

 • Huiduitslag met jeuk

   Zeer zelden wordt deze huiduitslag veroorzaakt door allergie. De uitslag kan zeer zelden verergeren of ontstaan onder invloed van fel zonlicht of UV-licht van zonnebanken.

 • Een maag- of darmzweer of andere ernstige beschadiging van maag, darmen of slokdarm. U merkt dat aan zeurende pijn in de bovenbuik, ernstige maagpijn of pijn achter borstbeen. Door deze beschadigingen kunnen bloedingen in maag en darmen ontstaan. Dit merkt u aan bloederige diarree of zwarte, teerachtige ontlasting. Stop dan met het gebruik en neem contact op met een arts. Bij een maagbloeding kunt u bloed braken. Neem dan onmiddellijk contact op met een arts. Als u ooit een maag- of darmzweer heeft gehad of een andere ernstige maag- of darmaandoening, zoals een maag- of darmbloeding, dan heeft u meer kans op bijwerkingen op maag en darmen. Bespreek met uw arts of dit medicijn voor u geschikt is.

 • Heeft u een slokdarmstenose, een vernauwing van de slokdarm? U heeft meer kans op schade aan de slokdarm.

  Overleg hierover met uw arts. Misschien kunt u overstappen op een ander medicijn.

 • Heeft u een bloedstollingsziekte. U heeft meer kans op bloedingen.

  Overleg met uw arts of apotheker voor u dit medicijn gaat gebruiken

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Menstruatiepijn, meer bloedverlies tijdens de menstruatie en tussentijds bloedverlies

 • Ontstekingen in de mondholte en op de tong

 • Oorsuizen of slechter horen

  Neem bij deze verschijnselen contact op met uw arts.

 • Wazig zien of dubbelzien

   

  Dit gaat meestal over als u gewend bent geraakt aan dit medicijn.

 • Dikke enkels of polsen door vasthouden van vocht in armen en benen (oedeem)

 • Benauwdheid door vochtophoping in de longen. Vooral mensen met hartfalen kunnen hier last van krijgen. Overleg met uw arts als uw klachten, zoals benauwdheid en vochtophoping, toenemen.

 • Haaruitval

 • Mensen met de huidziekte psoriasis: u kunt meer last krijgen uw aandoening

  Neem contact op met uw arts als uw ziekteverschijnselen verergeren.

 • Psychische klachten, zoals vermoeidheid, slaperigheid, nachtmerries, slapeloosheid, onrust, opwinding, verwardheid, geheugenstoornissen, nervositeit, angstgevoelens, neerslachtigheid en hallucinaties

 • Aantasting van de nieren. Dit merkt u onder andere aan opgezwollen enkels en voeten.

  Neem contact op met uw arts of apotheker als dit optreedt.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit kan zich uiten in huiduitslag met galbulten en jeuk. Raadpleeg dan uw arts. Zeer zelden kan een ernstige uitslag ontstaan met koorts of blaren. Neem dan meteen contact op met een arts. Een ernstige overgevoeligheid kan zich ook uiten in benauwdheid of een opgezwollen gezicht. Ga dan onmiddellijk naar een arts. Mensen met astma blijken vaker overgevoelig voor dit medicijn. Dat kan zich uiten in een plotselinge benauwdheidsaanval. Gebruik dit medicijn dan niet meer.

  Heeft u eerder een benauwdheidsaanval gekregen na gebruik van een ontstekingsremmende pijnstiller, gebruik dit medicijn dan niet, maar neem contact op met uw arts. In het geval van overgevoeligheid mag u dit medicijn daarna niet meer gebruiken. Geef daarom door aan de apotheker dat u overgevoelig bent voor diclofenac of misoprostol. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn of een andere ontstekingsremmende pijnstiller niet opnieuw krijgt.

 • Bloedafwijkingen, ontsteking van de alvleesklier of leverontsteking. Raadpleeg uw arts bij een of meer van de volgende verschijnselen: plotselinge hevige pijn in bovenbuik, geelzucht, onverklaarbare blauwe plekken, extreme vermoeidheid, keelpijn met koorts en blaren in de mond. Overleg ook met uw arts als u last heeft van uw alvleesklier. De klachten kunnen verergeren.

Zeer zelden, bij gebruik gedurende meerdere weken

 • Hart- en vaataandoeningen, zoals meer risico op een hartaanval of beroerte. Mensen die al eens een hartaanval, beroerte of trombose hebben gehad mogen diclofenac niet gebruiken, omdat het risico op een hartaanval of beroerte anders te hoog wordt. Dit geldt ook voor mensen met hartfalen of die een operatie hebben gehad aan hart of bloedvaten. Mensen met een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol of diabetes, en mensen die roken lopen ook een verhoogd risico. Overleg in deze gevallen met uw arts. Heeft u angina pectoris (hartkramp). Gebruik dit medicijn alleen in overleg met uw arts. Neem bovendien meteen contact op met uw arts als uw klachten verergeren.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP