U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

dexamethason in het oog

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen)

 • Na enkele weken gebruik kans op een verhoogde oogboldruk (glaucoom) bij personen die daarvoor gevoelig zijn

  Overleg voor gebruik met uw arts als u een verhoogde oogboldruk (glaucoom) heeft, terwijl deze niet wordt behandeld door de oogarts. Moet u dit medicijn langer dan twee weken achtereen gebruiken, dan zal de arts regelmatig uw oogdruk controleren.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Direct na het druppelen kan het oog geïrriteerd of branderig aanvoelen

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Te laat opmerken van ooginfecties, doordat dit medicijn de roodheid, zwelling en jeuk vermindert die meestal bij een ooginfectie optreden. De infectie zelf kan dan wel schade aanrichten.

  Let daarom goed op andere verschijnselen die op een infectie kunnen wijzen, zoals pusvorming en blaasjes. Heeft u last van een ooginfectie met het herpes-simplexvirus? Gebruik dit medicijn dan niet.

 • Overgevoeligheid voor dexamethason of het gebruikte conserveermiddel. De overgevoeligheid kunt merken aan verergering van de roodheid en jeuk of aan het feit dat deze klachten niet overgaan.

  Neem contact op met uw arts. Er bestaan ook oogdruppels met dexamethason, zonder conserveermiddel. Wellicht zijn deze geschikter voor u. Meld de overgevoeligheid altijd aan uw apotheek. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn in de toekomst niet meer krijgt.

 • Mensen met de spierziekte myasthenia gravis kunnen extra last krijgen van dubbel zien en hangen van het bovenste ooglid

  Als u merkt dat u hier last van heeft, neem dan contact op met uw arts.

Zeer zelden en pas na enkele weken gebruik

 • Wazig zicht door vertroebeling van de lens (staar)

  Neem contact op met uw arts als u merkt dat uw gezichtsvermogen achteruit gaat. De lensvertroebeling kan vaak alleen met een oogoperatie worden hersteld. Heeft u al last van staar, raadpleeg dan uw arts over de risico's van gebruik.

 • Dunne huid rond de ogen, waardoor deze makkelijker beschadigt

  Dit kunt u voorkomen door na druppelen overtollige vloeistof die weer uit het oog loopt met een papieren zakdoekje van de wang te vegen.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP