U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

dexamethason, chlooramfenicol en polymyxine B in het oog

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Schimmelinfectie in de ogen, door verstoring van het evenwicht van bacteriën

  De infectie is soms moeilijk op te merken, want de dexamethason in dit medicijn vermindert de roodheid, zwelling en jeuk, die meestal bij een ooginfectie optreden. Let daarom goed op andere verschijnselen die op een infectie kunnen wijzen, zoals pusvorming en blaasjes. Raadpleeg in dat geval uw arts.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit merkt u aan jeuk, roodheid en huiduitslag rond uw oog. Ook kunt u het merken doordat de ontsteking niet overgaat. Zeer zelden ontstaat een ernstige overgevoeligheid met galbulten en huiduitslag op de rest van uw lichaam, zoals blaasjes of vlekkerige bobbeltjes. Waarschuw meteen een arts bij zwelling van mond, tong, keel en strottenhoofd.
   

  Raadpleeg uw arts of apotheker als uw klachten toenemen of als de ontsteking niet binnen enkele dagen overgaat. Mogelijk kunt u overstappen op een andere oogdruppel.
  Als u overgevoelig bent, mag u dit medicijn niet meer gebruiken. Geef dit door aan de apotheker. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het medicijn niet opnieuw krijgt.

 • Heeft u acute porfyrie, een stofwisselingsziekte waarbij men aanvallen krijgt van buikpijn, braken, koorts en hartkloppingen? Dit medicijn kan een aanval uitlokken.

  Geef aan de apotheker door dat u acute porfyrie heeft. Het apotheekteam let er dan op dat u dit medicijn of andere uitlokkende medicijnen niet krijgt.

 • Mensen met de spierziekte myasthenia gravis kunnen extra last krijgen van dubbelzien en hangen van het bovenste ooglid

  Als u merkt dat u hier last van hebt, neem dan contact op met uw arts.

 • Bij mensen die een tekort hebben aan het enzym G6PD én die dit medicijn bovendien meerdere weken gebruiken: cataract (staar). U merkt dit aan wazig zien, of dubbel zien.

  Raadpleeg een arts als u dit merkt.
  Weet u dat u een G6PD-tekort heeft? Geef dat door aan de apotheker. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet te lang krijgt of andere medicijnen met problemen bij G6PD niet meer krijgt.

 • Mensen met een verhoogde oogboldruk (glaucoom): dit medicijn kan de oogboldruk verder verhogen
   

  De kans hierop is groter als u dit medicijn langere tijd gebruikt. Neem meteen contact op met een arts of de spoedeisende hulp als u last krijgt van een te hoge oogboldruk. Dat kunt u merken aan: wazig zien, minder zien, een rood of opgezwollen oog, hevige pijn aan het oog of aan het gezicht of misselijkheid en braken.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP