U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

darbepoëtine alfa

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen)

 • Verhoogde bloeddruk. Zeer zelden ontstaat een plotseling sterk verhoogde bloeddruk. Waarschuw uw arts bij spiertrekkingen en plotseling opkomende migraineachtige hoofdpijn (heftig kloppende eenzijdige hoofdpijn).

  U mag dit middel alleen gebruiken als de bloeddruk goed is. Eventueel geeft u arts hiervoor bloeddrukverlagers.

 • Oedeem. Dit merkt u vooral aan opgezwollen enkels en voeten.

   Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.

 • Overgevoeligheid voor darbepoëtine alfa. Dit merkt u onder andere aan onverklaarbare vermoeidheid, benauwdheid jeuk of galbulten, huiduitslag, roodheid van de huid, griepachtige verschijnselen, koorts, spierpijn, benauwdheid of flauwvallen. Stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts.
  In zeer zeldzame gevallen kan een ernstige huidaandoening ontstaan met koorts en blaarvorming. De blaren ontstaan met name op de lippen en op de slijmvliezen van de mond en geslachtsdelen. Waarschuw dan direct een arts of ga naar de Eerste-hulpdienst.

  U mag dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor darbepoëtine alfa. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit middel niet opnieuw krijgt.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Hoofdpijn

 • Pijn op de injectieplaats

  Dit gaat na enige tijd over.

 • Vorming van bloedstolsels in de vaten (trombose), vooral op de plaats van de injectienaald. Gebruik dit middel niet als u een verhoogde kans heeft op trombose of als u ooit door trombose een hartaanval of beroerte heeft gehad.

  Mogelijk combineert uw arts de behandeling van darbepoëtine met antistollingsmiddelen.

 • Beroerte (herseninfarct). Dit merkt u vooral aan plotselinge klachten. Deze kunnen zijn verlammingen in het gezicht (scheve mond bijvoorbeeld), verward spreken en denken, verlammingen aan arm of been, verlies van gezichtsvermogen, en tintelingen. Waarschuw onmiddellijk een arts.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Epileptische aanvallen

  Waarschuw dan uw arts.

 • Te veel kalium in het bloed. Dit merkt u aan een onregelmatige hartslag (vaak het eerste symptoom), gevoelloosheid of vreemde gevoelswaarnemingen in de armen en de benen, lusteloosheid, verwardheid en zwakte.

  Raadpleeg bij die verschijnselen uw arts.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP