U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

cyclizine

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Maag- en darmklachten, zoals maagpijn of verstopping

 • Dubbelzien, wazig zien en vermoeide, branderige ogen. Vooral mensen met contactlenzen hebben hier sneller last van. Houd ze in dat geval minder lang in of gebruik bevochtigende oogdruppels (kunsttranen).

  Vermoeide branderige ogen ontstaan doordat uw ogen minder traanvocht aanmaken.

 • Droge mond, keel of neus

  Als u veel last heeft van een droge mond kunt u de aanmaak van speeksel stimuleren met (suikervrije) kauwgom of door te zuigen op ijsblokjes.

 • Als u het syndroom van Sjögren heeft, een aandoening waarbij de slijmvliezen van onder andere ogen en mond droger zijn dan normaal: u kunt meer klachten krijgen.

  Bloedafwijkingen, leveraandoeningen. Raadpleeg uw arts bij een of meer van de volgende verschijnselen: gevoelige opgezwollen buik, gele verkleuring van het oogwit of van de huid, onverklaarbare blauwe plekken, extreme vermoeidheid, keelpijn met koorts en blaren in de mond.

  Dit middel vermindert de aanmaak van traanvocht en speeksel. Neem contact op met uw arts als u meer last heeft van oogirritatie of een droge mond.

 • Rusteloosheid, beven, irritatie, nachtmerries, hallucinaties of slapeloosheid. Vooral kinderen en ouderen zijn gevoelig voor deze bijwerkingen.

 • Bloedafwijkingen, leveraandoeningen. Raadpleeg uw arts bij een of meer van de volgende verschijnselen: gevoelige opgezwollen buik, gele verkleuring van het oogwit of van de huid, onverklaarbare blauwe plekken, extreme vermoeidheid, keelpijn met koorts en blaren in de mond.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit merkt u aan huiduitslag, galbulten of jeuk of doordat de klachten niet overgaan of erger worden.

  Stop dan het gebruik en raadpleeg uw arts. U mag dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor cyclizine. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet opnieuw krijgt.

 • Moeilijk kunnen plassen. Dit is vooral van belang als u al moeite met plassen heeft door een vergrote prostaat.

  Neem contact op met uw arts als u dit merkt. Mogelijk is een ander middel geschikter voor u.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP