U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

clopidogrel

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Bloedingen in de maag of darmen, bloedneuzen en bloedend tandvlees. Zeer zelden bloed in de urine, ophoesten van bloed, bloeding in het oog. Ook kunt u bij stoten sneller een blauwe plek krijgen. Doordat u clopidogrel gebruikt, duurt het langer voordat een bloeding stopt.

  Waarschuw bij bloedingen direct een arts.
  Sommige bloedingen zijn niet duidelijk zichtbaar of merkbaar. Waarschuw daarom ook uw arts bij zeer donkere ontlasting of bij een bruine of rode kleur van de urine.
  Bij bepaalde operaties is het nodig dat u een week van tevoren stopt met dit medicijn. Meld daarom altijd aan uw arts dat u dit medicijn gebruikt en overleg of u van tevoren moet stoppen.

 • Heeft u een bloedstollingsziekte, zoals hemofilie? U heeft dan meer kans op bloedingen.

  Overleg met uw arts of apotheker of u dit medicijn mag gebruiken.

 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, diarree of brandend maagzuur. Zeer zelden misselijkheid, winderigheid en verstopping.

 • Heeft u een maag- of darmzweer of heeft u die ooit gehad? U mag dit medicijn alleen gebruiken als u ook een maagbeschermer gebruikt. Overleg hierover met uw arts.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Duizeligheid, hoofdpijn en een draaierig gevoel

 • Verwardheid, hallucinaties

 • Smaakveranderingen

 • Spier- of gewrichtspijn

  Neem contact op met uw arts als u merkt dat u hier last van heeft.

 • Huiduitslag en jeuk. In zeldzame gevallen komt dit door overgevoeligheid voor dit medicijn (zie Overgevoeligheid).

 • Minder aanmaak van rode en witte bloedcellen. U merkt dit aan extreme vermoeidheid, bleke huid en slijmvliezen, of aan keelpijn, koorts en blaren in de mond. Waarschuw in deze gevallen een arts.

 • Stoornis in de stolling van het bloed. Dit kan komen doordat uw lichaam te weinig bloedplaatjes aanmaakt. U merkt dan dat u snel blauwe plekken krijgt of dat u bloedneuzen krijgt. Waarschuw in dat geval uw arts. In zeer zeldzame gevallen ontstaat een ernstige bloedstollingsstoornis. U merkt dit aan koorts, bloeduitstortingen onder de huid, die eruit zien als kleine rode puntjes, soms vermoeidheid, verwardheid, gele kleur van uw oogwit en huid. Waarschuw dan direct een arts.

 • Hersenbloeding. U merkt dit aan uitvalsverschijnselen. Uitvalsverschijnselen zijn bijvoorbeeld verlamming in het gezicht (zoals een scheef hangende mond), warrig spreken, verlamming of verdoofd gevoel in een arm of been, tintelingen, ernstige hoofdpijn, dubbel zien, slechter zien en duizeligheid.
  Heeft u al eerder een hersenbloeding gehad of heeft u een hoge bloeddruk? Dan is de kans op een hersenbloeding groter.

   

  Heeft u al eerder een hersenbloeding gehad? Bespreek met uw arts of dit medicijn voor u geschikt is. Neem bovendien direct contact op met uw arts als u uitvalsverschijnselen heeft.
  Wanneer u een hoge bloeddruk heeft, is de kans op een hersenbloeding groter. Is uw bloeddruk goed onder controle met medicijnen? Dan is er geen probleem. Overleg met uw arts als uw bloeddruk te hoog is.

 • Ontsteking van de lever, alvleesklier of nieren. U kunt dit merken aan een plotselingen hevige pijn in uw bovenbuik, een gele kleur van uw oogwit of huid, koorts en bloed in de urine. Waarschuw bij deze verschijnselen een arts.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit merkt u aan huiduitslag, galbulten en jeuk. Ook kunt u benauwd worden of zwellingen krijgen van het gezicht, de mond, tong of keel. In zeer zeldzame gevallen kan een ernstige huidaandoening met blaren op de huid ontstaan. Waarschuw altijd direct een arts bij huidafwijkingen of zwellingen, of ga naar de Eerste-hulpdienst.
   

  Als u overgevoelig bent, mag u clopidogrel niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor clopidogrel. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn of soortgelijke middelen niet opnieuw krijgt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP