U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

chlooramfenicol in het oog

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Schimmelinfectie in de ogen, door verstoring van het evenwicht van bacteriën

  Raadpleeg uw arts als de jeuk en roodheid niet overgaan.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit merkt u aan jeuk, roodheid en huiduitslag rond uw oog. Ook kunt u het merken doordat de oogontsteking niet overgaat.
  Zeer zelden ontstaat een ernstige overgevoeligheid met galbulten en huiduitslag op de rest van uw lichaam, zoals blaasjes of vlekkerige bobbeltjes. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts.
  Waarschuw meteen een arts bij zwelling van mond, tong, keel en strottenhoofd.

  Raadpleeg uw arts of apotheker als uw klachten toenemen of als de ontsteking niet binnen enkele dagen overgaat. Mogelijk kunt u overstappen op een andere oogdruppel. Geef wel aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor dit medicijn. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het medicijn niet opnieuw krijgt.

 • Als u acute porfyrie heeft, een stofwisselingsziekte waarbij men aanvallen krijgt van buikpijn, braken, koorts en hartkloppingen: dit medicijn kan een aanval uitlokken

  Geef aan de apotheker door dat u acute porfyrie heeft. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn of andere uitlokkende middelen niet krijgt.

 • Bij langdurig gebruik (meerdere weken): bloedafwijkingen (minder witte of rode bloedcellen, of minder bloedplaatjes).

   

  Daarom mag u dit medicijn niet langer dan 14 dagen achter elkaar gebruiken.

 • Bij mensen die een tekort hebben aan het enzym G6PD én die dit medicijn bovendien meerdere weken gebruiken: cataract (staar). U merkt dit aan wazig zien of dubbel zien.

  Raadpleeg een arts als u dit merkt. Weet u dat u een G6PD-tekort heeft? Geef dat door aan de apotheker. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet te lang krijgt of andere medicijnen met problemen bij G6PD niet meer krijgt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP