U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

celebrex

Werkzame stof: celecoxib

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof celecoxib

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen)

 • Stijging van de bloeddruk

  Heeft u hoge bloeddruk of gebruikt u bloeddrukverlagers? Dan kan dit medicijn de bloeddruk verhogen. Overleg met uw arts. Misschien kan de arts een andere ontstekingsremmende pijnstiller voorschrijven, zoals diclofenac of ibuprofen. Als u celecoxib wel moet gebruiken zal uw arts uw bloeddruk extra controleren.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Maagklachten: maagirritatie, buikpijn, misselijkheid, braken, vol gevoel, gebrek aan eetlust, boeren en zuurbranden. Heeft u last van slokdarmontsteking door opkomend maagzuur? De klachten kunnen verergeren. Neem contact op met uw arts als u dat bemerkt. Mensen boven de zestig jaar hebben meer kans op bijwerkingen door dit medicijn. Artsen schrijven daarom soms ook een maagbeschermer voor. Ook als u dit medicijn maar enkele dagen gaat gebruiken.

  U heeft minder kans op deze klachten als u dit medicijn inneemt met wat voedsel en een glas water of melk. Gebruik geen alcohol of andere voedingsmiddelen die de maag irriteren, zoals scherpe kruiden.

 • Darmklachten: diarree, verstopping en winderigheid

 • Een maag- of darmzweer of andere ernstige beschadiging van maag, darmen of slokdarm. U merkt dat aan zeurende pijn in de bovenbuik, ernstige maagpijn of pijn achter borstbeen. Door deze beschadigingen kunnen bloedingen in maag en darmen ontstaan. Dit merkt u aan bloederige diarree of zwarte, teerachtige ontlasting. Stop dan met het gebruik en neem contact op met een arts. Bij een maagbloeding kan het voorkomen dat u bloed braakt. Neem dan onmiddellijk contact op met een arts. Heeft u ooit een maag- of darmzweer gehad of een andere ernstige maag- of darmaandoening, zoals een maag- of darmbloeding? U heeft dan meer kans op bijwerkingen op maag en darmen. Bespreek met uw arts of dit medicijn voor u geschikt is.

  Mogelijk schrijft uw arts behalve dit medicijn ook een maagbeschermend medicijn voor. Ook als u dit medicijn maar enkele dagen zal gebruiken.

 • Heeft u een slokdarmstenose, een vernauwing van de slokdarm? U heeft meer kans op schade aan de slokdarm.

  Overleg hierover met uw arts. Misschien kunt u overstappen op een ander medicijn.

 • Hoofdpijn, draaierigheid en duizelingen

   

  Dit gaat meestal over als u gewend bent geraakt aan dit medicijn.

 • Huiduitslag met jeuk. Zeer zelden wordt deze huiduitslag veroorzaakt door allergie. De uitslag kan zeer zelden verergeren of ontstaan onder invloed van fel zonlicht of UV-licht van zonnebanken. Als u aan psoriasis lijdt: u kunt hier meer last van krijgen. Neem contact op met uw arts als uw ziekteverschijnselen verergeren.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit merkt u aan huiduitslag, galbulten en jeuk. Raadpleeg dan uw arts. Zeer zelden kan een ernstige uitslag ontstaan met koorts of blaren. Neem dan meteen contact op met een arts.
  Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of een opgezwollen gezicht. Ga dan onmiddellijk naar een arts.

   U mag dit medicijn daarna niet meer gebruiken. Geef daarom door aan de apotheker dat u overgevoelig bent voor celecoxib. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn of een andere ontstekingsremmende pijnstiller niet opnieuw krijgt.

 • Dikke enkels of polsen door vasthouden van vocht in armen en benen (oedeem)

 • Benauwdheid door vochtophoping in de longen. Vooral mensen met hartfalen kunnen hier last van krijgen. Overleg met uw arts als uw klachten, zoals benauwdheid en vochtophoping, toenemen.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Ontstekingen in de mondholte en op de tong

 • Oorsuizen of slechter horen

  Neem bij deze verschijnselen contact op met uw arts

 • Wazig zien of dubbelzien. Dit gaat meestal over als u gewend bent geraakt aan dit medicijn.

 • Hartkloppingen, pijn op de borst en een versnelde hartslag. Heeft u angina pectoris (hartkramp), of ooit een beroerte of een hartaanval gehad? Dan mag u dit medicijn alleen voor korte tijd gebruiken. Namelijk niet langer dan twee weken achter elkaar. Overleg hierover met uw arts. Mogelijk kan uw arts een ander medicijn voorschrijven.

 • Haaruitval

 • Psychische klachten, zoals slapeloosheid, vermoeidheid, slaperigheid, nachtmerries, onrust, opwinding, verwardheid, geheugenstoornissen, nervositeit, angstgevoelens, neerslachtigheid en hallucinaties

 • Aantasting van de nieren. Dit merkt u onder andere aan opgezwollen enkels en voeten.

   

  Neem contact op met uw arts of apotheker als dit optreedt.

 • Bloedafwijkingen, ontsteking van de alvleesklier of leverontsteking. Raadpleeg uw arts bij een of meer van de volgende verschijnselen: plotselinge hevige pijn in bovenbuik, geelzucht, onverklaarbare blauwe plekken, extreme vermoeidheid, keelpijn met koorts en blaren in de mond. Overleg ook met uw arts als u last heeft van uw alvleesklier. De klachten kunnen verergeren.

Zeer zelden, bij gebruik gedurende meerdere weken

 • Hartvaataandoeningen, zoals meer kans op een hartaanval of beroerte. De kans op hartvaataandoeningen is groter bij mensen die al meer kans hebben op een hart- of vaataandoeningen. Mensen met een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, diabetes, angina pectoris, etalagebenen, een vernauwing of afsluiting van de beenslagader, mensen die roken en mensen die ooit een hartaanval of trombose hebben gehad: overleg met uw arts voor u dit medicijn gaat gebruiken. Mogelijk kan uw arts u een andere ontstekingsremmende pijnstiller voorschrijven.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP