U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

calcipotriol

Werkzame stof: calcipotriol op de huid

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof calcipotriol op de huid

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Irritatie van de huid, zoals branderig of prikkelend gevoel, rode huid, huiduitslag, jeuk, ontsteking van de huid en het loslaten van de schilfers. Zeer zelden een droge huid, ontstoken haarzakje of eczeem.

 • Als u al psoriasis heeft, kunnen de klachten erger worden

  Neem dan contact op met uw arts.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Pijn op de toedieningsplaats

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. U merkt dit aan huiduitslag, galbulten of jeuk. Raadpleeg dan uw arts. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan flauwvallen of een zwelling van het gezicht, lippen, mond, tong of keel. U kunt hierbij erg benauwd worden. Waarschuw dan direct een arts of ga naar de Eerste-hulpdienst.

  Als u overgevoelig bent voor calcipotriol, mag u het niet meer gebruiken. Geef dit daarom aan de apotheker door. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet opnieuw krijgt.

 • Lichtovergevoeligheid. Uw huid kan gevoeliger worden voor UV-licht. Bijvoorbeeld van de zon, de zonnebank of UV-lamp. Dit kan jeuk, roodheid en ernstige verbranding geven. Ook kunt u last krijgen van huiduitslag en huidverkleuring.

  Begint u net met dit medicijn? Blijf dan uit direct zonlicht, vooral tussen 10:00 en 15:00 uur. Bescherm uw huid tegen de zon. Bijvoorbeeld met zonnebrandmiddel en beschermende kleding, zoals een hoed en een zonnebril. Ga niet onder de zonnebank. Krijgt u een ernstige reactie op de zon? Stop dan met dit medicijn en waarschuw uw arts.

 • Te veel calcium in het bloed, vooral bij langdurige gebruik op grote oppervlakten. U merkt dat aan een verminderde eetlust, misselijk gevoel, overgeven en verstopping.

  Dit kan ontstaan als te veel calcipotriol via de huid in het bloed terechtkomt. Raadpleeg uw arts als u last krijgt van deze verschijnselen.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP