U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

budesonide neusspray

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Irritatie van het neusslijmvlies met een branderig gevoel, niesbuien en bloedneuzen

  Deze verschijnselen gaan over zodra u aan het medicijn gewend bent. Is dit na een aantal dagen nog niet het geval, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

 • Verandering of verlies van de smaak-of reukzin

  Dit kan blijvend zijn. Neem contact op met uw arts bij de eerste verschijnselen.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Infecties van de neus of van het oog met bacteriën, schimmels of virussen

  Neem contact op met uw arts als u een dergelijke infectie vermoedt.

 • Na langdurig gebruik kan het neusslijmvlies dunner worden. Het kan hierdoor sneller gaan bloeden.

  Heeft u hier last van, dan kunt u het beste een paar dagen stoppen met het gebruik. Het slijmvlies kan zich dan herstellen. Na een paar dagen kunt u het medicijn weer gaan gebruiken. In zeer zeldzame gevallen kan het neustussenschot beschadigen, zodat er een gat in ontstaat.

 • U kunt gemakkelijk bloeduitstortingen krijgen

  Neem contact op met uw arts als u hier last van heeft.

 • Mensen met de spierziekte myasthenia gravis kunnen extra last krijgen van dubbelzien en hangen van het bovenste ooglid. De kans dat u last krijgt van uw ogen is groter als u dit medicijn langer dan drie maanden gebruikt of als er per ongeluk wat spray in uw oog komt.

  Scherm uw ogen af bij gebruik van de spray, zodat er geen spray in uw ogen kan komen.
  Neem contact op met uw arts bij verergering van de oogklachten.

 • Groene staar of glaucoom: dit medicijn kan de oogboldruk verhogen. De kans hierop is groter als u dit medicijn langer dan drie maanden gebruikt of als er per ongeluk wat spray in uw oog komt.
   

  Scherm uw ogen af bij gebruik van de spray, zodat er geen spray in uw ogen kan komen. Neem contact op met een arts of de spoedeisende hulp als u last krijgt van een te hoge oogboldruk. Dat kunt u merken aan: wazig zien, minder zien, een rood of opgezwollen oog, hevige pijn aan het oog of aan het gezicht of misselijkheid en braken.

 • Grijze of grauwe staar (cataract). U kunt last krijgen van wazig zien, minder zien, dubbel zien, minder goed kleur kunnen zien en sneller verblind raken door tegenlicht. De kans op deze klachten is groter bij mensen ouder dan 65 jaar, na gebruik gedurende meerdere weken of als er per ongeluk wat spray in uw oog komt.

  Scherm uw ogen af bij gebruik van de spray, zodat er geen spray in uw ogen kan komen. Neem contact op met uw arts als u slechter gaat zien.

 • Spierkramp en spiertrekkingen

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit merkt u aan klachten zoals huiduitslag, jeuk, roodheid rond de neus of neusverstopping die niet over gaat. Gebruik dit medicijn dan niet meer. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of een zwelling van het gezicht, lippen, mond, tong of keel. Ga dan onmiddellijk naar een arts.

  In beide gevallen mag u dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor budesonide. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet opnieuw krijgt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP