U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

bosentan

Soms (bij 10 tot 30 op de 100 mensen)

 • Hoofdpijn

  Deze bijwerking is het gevolg van het wijder worden van de bloedvaten. Dit verdwijnt meestal na enkele weken. Als u er hierna nog steeds last van heeft, moet u uw arts raadplegen.

 • Storingen van de leverfunctie, gemeten in het bloed. De arts zal de lever regelmatig controleren. Mensen met een ernstig verminderde leverwerking mogen dit middel niet gebruiken.

  Als u klachten heeft van een gevoelige, opgezwollen buik of een gele verkleuring van het oogwit of van de huid, waarschuw dan direct een arts. Ook als u koorts heeft en misselijk bent en moet braken, kan dit duiden op een leveraandoening. Neem ook dan contact op met uw arts.

 • Vasthouden van vocht en dikke enkels. Mensen die hier al last van hebben zijn hier extra gevoelig voor. Overleg daarom voor gebruik met uw arts als u vocht vasthoudt.

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Blozen, warmtegevoel en verstopte neus

  Dit is het gevolg van het wijder worden van de bloedvaten. Dit verdwijnt meestal na enkele weken. Als u er hierna nog steeds last van heeft, moet u uw arts raadplegen.

 • Duizeligheid en bewustzijnsverlies, vooral bij opstaan uit bed of uit een stoel

  Dit gaat over in algemeen over als uw lichaam zich heeft ingesteld op het middel (binnen enkele dagen tot weken). Als u zich duizelig voelt, sta dan niet te snel op uit bed of van een stoel. U kunt het beste even gaan liggen en de benen wat hoger leggen, bijvoorbeeld op een kussen.

 • Hartkloppingen, een snelle hartslag, pijn op de borst en een moeilijke ademhaling

  Heeft u hier last van, raadpleeg dan uw arts.

 • Maagdarmklachten: diarree en brandend maagzuur

  Indien u hier na enkele dagen last van blijft houden, raadpleeg dan uw arts.

 • Overgevoeligheid voor dit middel. Dit merkt u aan huiduitslag en roodheid van de huid. Gebruik dit middel dan niet meer. Een ernstige overgevoeligheid is te merken aan benauwdheid of een opgezwollen gezicht. Ga dan onmiddellijk naar een arts.

  In beide gevallen mag u dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor dit middel. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit middel of soortgelijke middelen niet opnieuw krijgt.

 • Bloedarmoede. U merkt dat onder andere aan een extreme vermoeidheid, een bleke huid en slijmvliezen. Raadpleeg dan uw arts.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Bloedafwijkingen. Als u onverklaarbare koorts, keelpijn of blaasjes in de mond en keel, plotselinge blauwe plekken of extreme vermoeidheid krijgt, kan dit duiden op bloedafwijkingen. Waarschuw dan uw arts.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP