U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

benzoëzuur met salicylzuur op de huid

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

  • Jeuk, prikkeling of branderigheid enkele minuten na aanbrengen

    Vooral als u het medicijn aanbrengt in huidplooien of op een beschadigde en ontstoken huid. Meestal gaat dit binnen enkele uren over. Raadpleeg uw arts als dit aanhoudt.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

  • Overgevoeligheid voor dit medicijn of een van de bestanddelen van dit huidmiddel. Dit merkt u aan huiduitslag, galbulten en jeuk.

    Raadpleeg dan uw arts. Blijkt u overgevoelig, geef dat dan door aan de apotheker. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het medicijn of soortgelijke medicijnen niet opnieuw krijgt.

  • Bij gebruik op grote huidoppervlakten: opname van te veel salicylzuur door de huid heen in het bloed. Dit kan bijwerkingen geven, zoals hoofdpijn, duizeligheid, verwardheid, misselijkheid, oorsuizen, doofheid, zweten of een snellere ademhaling.

    De kans op deze bijwerking is heel klein, maar neemt toe als u de huid na het aanbrengen van dit huidmiddel afdekt met plastic folie.

  • Vooral kleine kinderen zijn gevoelig voor de effecten van salicylzuur in het bloed. Gebruik dit medicijn daarom alleen in overleg met uw arts bij kinderen onder de 4 jaar.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP