U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

eurartesim

Werkzame stof: artenimol met piperaquine

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof artenimol met piperaquine

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Hoofdpijn, zwak gevoel, hoesten en koorts

  Als u hier last van blijft houden, neem dan contact op met uw arts.

 • Hartritmestoornissen. U merkt dit soms alleen aan plotselinge duizelingen of als u even wegraakt. Vooral mensen met de aangeboren vorm van de hartritmestoornis verlengd QT-interval hebben hier meer kans op. Gebruik dit medicijn NIET als u deze aangeboren hartritmestoornis heeft.

  Als u een verhoogde kans hebt op andere hartritmestoornissen, zal de arts het hart controleren met een hartfilmpje (ECG).

 • Verminderde aanmaak van rode bloedcellen. Dit veroorzaakt bloedarmoede. U merkt dat onder andere aan een extreme vermoeidheid, een bleke huid en slijmvliezen. Raadpleeg dan uw arts.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Meer kans op infecties of bloedingen. Dat komt door een verminderde aanmaak van witte bloedcellen en van bloedplaatjes. U merkt dit aan bloedneuzen, blauwe plekken, griepachtige verschijnselen, luchtweginfecties, ontsteking van middenoor of ogen of een loopneus. Raadpleeg uw arts, als u dit merkt.

 • Blaren in mond en keel, pijnlijke mond

 • Maagdarmklachten, zoals buikpijn, verminderde eetlust, diarree, misselijkheid en braken

  Als u moet braken binnen 30 minuten nadat u de dosis heeft ingenomen, dan is de dosis onvoldoende opgenomen in het lichaam. Neem dan een nieuwe dosis. Als u moet braken binnen 30 tot 60 minuten na inname, dan moet u de helft van de dosis opnieuw innemen.
  Als u ook de tweede maal moet braken, mag u niet opnieuw een dosis innemen, maar moet u contact opnemen met uw arts. Deze kan dan een ander middel tegen malaria voorschrijven.

 • Duizeligheid

  Als u hier last van blijft houden, neem dan contact op met uw arts.

 • Aanval met spierschokken en spierkrampen

  Neem direct contact op met een arts.

 • Huidklachten, zoals jeuk, uitslag en verdikking van de huid

 • Pijnlijke gewrichten en spierpijn

  Als u hier last van blijft houden, neem dan contact op met uw arts.

 • Leveraandoeningen. U kunt dit merken aan een gevoelige opgezwollen buik of een gele verkleuring van de huid en het oogwit (geelzucht). Waarschuw dan een arts.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. U merkt dit aan huiduitslag, jeuk en galbulten. In zeldzame gevallen ontstaat er opgezwollen lippen, tong of gezicht, benauwdheid of flauwvallen. Stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts of ga naar de Eerste-Hulpdienst.

  U mag dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor artenimol en piperaquine. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn of daarop lijkende medicijnen niet opnieuw krijgt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP