Invoering No-show Tarief

Geplaatst op 20-12-2023
Invoering No-show Tarief

Het komt in de apotheek helaas te vaak voor dat men de op recept voorgeschreven medicatie niet komt afhalen. Gezien de drukte in de apotheek en de hoeveelheid werk die dit extra geeft ervaren wij dit als zeer vervelend.

Medicatie wordt zeer regelmatig speciaal voor de recepten besteld. Terugsturen naar de groothandel/fabrikant kost geld en kan ook niet altijd (meer, 10 dagen na afmelden bij het FMD wegens op naam van de patiënt zetten van de medicatie). Dit leidt ook nogal eens tot vernietiging van medicatie, terwijl er gewoon landelijk al veel tekorten zijn.

** Meld het daarom aub zo spoedig mogelijk bij ons als u de medicatie NIET nodig heeft! **

Wij hanteren een ‘No-show’ tarief dat wij als schadevergoeding voor het niet komen ophalen van medicatie die uw arts voor u op recept heeft besteld. Wij hebben hier immers dubbel werk aan gehad. We kijken de niet afgehaalde medicatie 1x per maand na en sturen dan nog een herinnering uit. Het no-show tarief is: 15 EUR (naast eventueel de kosten voor de medicatie die vernietigd wordt). De factuur hiervoor kunt u *niet* indienen bij uw zorgverzekeraar (zie ook: informatie NZA en onze Algemene Voorwaarden).

Actuele wachttijd

De huidige wachttijd is  

Jouw apothekers

mw. drs. J.A.M. Hoogeboom

BIG-nummer: 99053343017

mw. C. Nagel, MSc

BIG-nummer: 99927138517