Tip (4): de huisartsenpraktijken in onze omgeving

Geplaatst op 15-9-2023
Tip (4): de huisartsenpraktijken in onze omgeving

Huisartsenpraktijk Catharijnesingel, Catharijnesingel 106, 3511 GV Utrecht - telefoon: 030-231.68.59 - internet: https://praktijkcatharijnesingel.praktijkinfo.nl/ Deze praktijk is gevestigd in een monumentaal pand aan het begin van de Catharijnesingel. De huisartsen (mw.) Kruishoop en (mw.) Becker zijn hier werkzaam. Zij worden bijgestaan door een waarnemend huisarts en een team van praktijkassistentes. Goede optie voor diegenen die een vrouwelijke huisarts of een arts richting de binnenstad willen.

Praktijk de Dichter, Vondellaan 43a, 3521 GC Utrecht - telefoon: 030-230.30.70 - internet: https://www.praktijkdedichter.nl/ - Deze praktijk van huisarts Ruijs is schuin tegenover de apotheek gevestigd. Persoonlijke aandacht en laagdrempelige toegankelijkheid zijn voor deze huisartspraktijk belangrijke uitgangspunten. De huisartsgeneeskundige zorg is er voor zowel lichamelijke klachten als voor psychische klachten.

Huisartsenpraktijk 'doccs Utrecht Veilinghaven', Groenmarktstraat 37, 3521 AV Utrecht - tel.: 030-200.67.63 - internet: https://doccs.nl/nl/praktijk/utrecht-veilinghaven/ -  Deze relatief jonge huisartsenpraktijk is gevestigd in Dichterswijk-West door huisartsen Stijn de Ruijter, Sanne Klinkhamer, Naomi Cheuk Alam en Joris van der Togt. Het innoverende doccs-concept gaat uit van uitgebreide digitale toegang en ondersteuning waaronder chatten via een app, als aanvulling op telefonisch contact en afspraken in de praktijk. Naast het standaard aanbod van huisartsenzorg kunt u hier ook terecht voor uw rijbewijskeuring en sterilisaties voor mannen. Met deze nieuwe praktijk hebben we afspraken over efficiënte samenwerking waaronder de langdurige herhaalreceptuur.

Huisartsenpraktijk de Greev, Grevelingenstraat 10, 3522 BR Utrecht - telefoon: 030-288.15.07 - internet: https://degreev.praktijkinfo.nl/ -  Gevestigd in een modern praktijkgebouw, middenin de Rivierenwijk. Een grote groepspraktijk van de huisartsen Van Ede, (mw.) Hulshoff, (mw.) Mennink en Sival. Verder zijn hier regelmatig waarnemend huisartsen en huisartsen in opleiding werkzaam. Deze huisartsenpraktijk geeft ook adviezen en vaccinaties voor reizen naar (verre) landen en duikkeuringen. Voor chronische medicatie zijn wij met deze huisartsen het uitschrijven jaarrecepten overeengekomen. Daardoor kunt u dan iedere 3 maanden zonder nieuw recept uw medicijnen ophalen in de apotheek of laten thuisbezorgen.

Huisartsenpraktijk de Kaap, Anna Maria van Schurmanstraat 8, 3521 XC Utrecht - telefoon: 293.84.41; bij spoed (overdag): 06-423.38.507 - internet: https://dekaap.praktijkinfo.nl/ - Deze huisartsenpraktijk is in de Dichterswijk gevestigd. De praktijk wordt gevoerd door huisarts Noordenbos in Deze huisartsenpraktijk is in de Dichterswijk gevestigd. De praktijk wordt gevoerd door huisarts Noordenbos in samenwerking met huisarts (mw.) Van der Burgt, psycholoog (mw.) Pranger, doktersassistenten Jenny, Nicole en Bjian, alsmede diabetes verpleegkundige Jeanette van Egmond. Voor chronische medicatie zijn wij met deze praktijk het uitschrijven jaarrecepten overeengekomen. Daardoor kunt u dan iedere 3 maanden zonder nieuw recept uw medicijnen ophalen in de apotheek of laten thuisbezorgen.

Huisartsenpraktijk 'Mariahoek aan de Singel', Catharijnesingel 64, 3511 GK Utrecht - telefoon: 030-231.81.10 - internet: https://gcmariahoek.nl/zorgaanbieders/huisartsenpraktijk/ - Huisartsenpraktijk Mariahoek aan de Singel is gevestigd globaal halverwege de Catharijnesingel. Er werken ondermeer vijf huisartsen, zes doktersassistenten en vier praktijk-ondersteuners. De praktijk is dagelijks geopend van 8.00-17.00 uur. Daarnaast is er op dinsdag is een avondspreekuur tot 19.00 uur, op woensdag een ochtendspreekuur vanaf 7.00 uur en op woensdag ook een avondspreekuur tot 19.00 uur. Goede optie voor diegenen die een arts nabij de binnenstad en/of ruimere openingstijden wensen.

 

 

 

 

Jouw apotheker

M.J.H. Buijs

BIG-nummer: 09027483517