U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Reisadvies

 

Plannen om op vakantie te gaan? Om die vakantie te laten slagen is het belangrijk dat u zich goed voorbereidt. Uw apotheek helpt u daar graag bij. Want of u nu naar het buitenland gaat of in Nederland blijft, een goede voorbereiding en advisering is altijd belangrijk. Hieronder volgen enkele tips om u op weg te helpen.

Reisapotheek 
Is uw reisapotheek in orde? Denk dan aan pijnstillers, diarreeremmers, middelen bij verstopping en tegen reisziekte. Maar het kan ook gaan om verbandmiddelen, bijvoorbeeld bij wondverzorging. Vraag de apotheek om advies.
Controleer ook regelmatig de houdbaarheid van uw medicijnen.

Medicijnpaspoort
Dit is een overzicht van alle medicijnen die u gebruikt ten behoeve van een buitenlandse reis. Hier staat een meertalige toelichting op en de medicijnnamen worden zo weergegeven dat artsen en apothekers in het buitenland begrijpen waar het om gaat. Het Medicijnpaspoort is gratis.

Schengenverklaring
Neemt u  middelen die vallen onder de Opiumwet mee op reis naar  een Schengenland, dan heeft u een Schengenverklaring nodig. Onder de Opiumwet vallen de volgende middelen: Methylfenidaat (Ritalin, Concerta, Medikinet), Morfine (Kapanol, Oramorph), Oxycodon (Oxycontin en Oxynorm), Methadon (Symoron), Temazepam (Normisom) en Oxazepam (Seresta).

Neemt u deze middelen mee op reis naar een land buiten het Schengengebied dan moet u daarvoor toestemming vragen bij de ambassade of het consulaat van het land waar u heen gaat. Informeer ruim voor uw vertrek bij de apotheek naar de procedure die voor u geldt.

Tijdverschil
Houd bij verre reizen rekening met het tijdsverschil; hierdoor kunnen andere inname- of spuittijdstippen noodzakelijk zijn. De apotheek kan u hierover informeren.

Menstruatie tijdens vakantie?
Soms kan een menstruatie ongelegen komen. U hebt dan de mogelijkheid om met behulp van uw anticonceptiepil de menstruatie verschuiven. Vraag de huisarts of apotheek om advies.

Vervoer medicijnen
Neem uw medicijnen mee in uw handbagage. Zo hebt u deze in noodgevallen bij de hand en het voorkomt problemen bij het kwijtraken van de bagage.
Voor medicijnen die koel bewaard moeten worden (bijvoorbeeld insuline), zijn bij de apotheek speciale koeltasjes verkrijgbaar.

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP