MijnGezondheid.net en MedGemak

Geplaatst op 26-4-2023
MijnGezondheid.net en MedGemak

Service Apotheek Thorbecke bied je vanaf nu kosteloos de mogelijkheid via MijnGezondheid.net diverse zaken online te regelen.

Zo kun je bijvoorbeeld:

1. Jouw medisch dossier online inzien

2. Jouw medicatie online of via de app MedGemak herhalen

3. Berichten veilig versturen en ontvangen van en naar jouw apotheek

4. Wijzigingen van gegevens (zoals woonadres, e-mailadres, telefoonnummer of medische gegevens) online doorgeven

 

Wat moet je hiervoor doen:

Ga naar de website

www.mijngezondheid.net.

 

Om jouw persoonlijke gegevens zo goed mogelijk te beschermen log je in met jouw DigiD. Hierdoor zijn jouw gegevens altijd goed beveiligd en kun je ook als enige bij jouw dossier.

Heb je nog geen DigiD of wil je meer informatie over het inloggen met DigiD? Kijk dan op https://www.digid.nl/ voor meer informatie.

Zodra je een DigiD account hebt aangemaakt en ingelogd hebt met DigiD kun je gebruik maken van de functionaliteiten. Let op! De apotheek moet jouw gegevens nog actief vrijgeven nadat je bent aangemeld. Pas daarna kan er optimaal gebruik worden gemaakt van alle functionaliteiten. Neem daarom contact op met de apotheek als het je (nog) niet lukt gebruik te maken van MijnGezondheid.net.

 

Wil je de app MedGemak registreren?

Het voordeel van de app is dat je slechts één keer hoeft in te loggen met DigiD om jouw account te koppelen aan de app. Daarna kun je met een persoonlijke code inloggen in de app.

Om de app te kunnen gebruiken download je de app uit de Appstore of Google play store. Vervolgens log je met jouw DigiD in op www.mijngezondheid.net. Daarna kies je boven in het scherm voor MedGemak registreren. Hier wordt een koppel-code en jouw geboortedatum getoond. Deze kun je vervolgens op de MedGemak app invoeren en daarna jouw eigen 5-cijferige pincode instellen. Vanaf dat moment kun je altijd met jouw eigen code inloggen in de app en jouw zaken bij onze apotheek via de MedGemak app regelen.

 

Wat als je een persoonlijk dossier hebt op de Service apotheek website?

Ons nieuwe klantenportaal MijnGezondheid.net gaan wij aanbieden naast de Service Apotheek website, waarop je mogelijk al een persoonlijk dossier hebt. Voor de aanvraag van herhaalmedicatie dien je de module van MijnGezondheid.net te gaan gebruiken in plaats van die van Service Apotheek. De andere functies die op de Service Apotheek website voor je beschikbaar zijn, zoals een webshop en een aantal Service Apotheek zorgprogramma’s, kun je naast MGN blijven gebruiken.

Jouw apothekers

B. van der Pijl

BIG-nummer: 29909508017

T.L.L. Stout

BIG-nummer: 69930493217