Medicijnafhaalkluis in de SPAR Kollumerzwaag

Geplaatst op 19-1-2022
Medicijnafhaalkluis in de SPAR Kollumerzwaag

Apotheek It Krúswâld heeft een medicijnafhaalkluis in de SPAR in Kollumerzwaag. Handig als afhaalpunt dichter bij huis, maar ook als je behoefte hebt aan ruimere afhaalmomenten. Met een toegangscode die je ontvangt per SMS, krijg je toegang tot jouw medicijnpakketje in de kluis. De afhaalkluis is bereikbaar tijdens de openingstijden van de SPAR:

maandag t/m zaterdag van 8.00-19.00

en op zondag van 12.00-17.00

De medicijnafhaalkluis is een service die wij gratis aanbieden. Je vraagt je (herhaal)medicijnen aan bij onze apotheek en geeft daarbij aan dat je je medicijnen graag wilt afhalen in de afhaalkluis in de SPAR in Kollumerzwaag. Normaalgesproken zijn de medicijnen die je de dag ervoor, of 's ochtends hebt aangevraagd vanaf het einde van de middag op te halen in de afhaalkluis. Je krijgt bericht wanneer ze klaar staan, samen met de toegangscode.

Heb je de medicijnen niet binnen 5 dagen afgehaald in de afhaalkluis, dan kun je de medicijnen daarna gewoon ophalen in de apotheek.


Wat kan er niet in de automaat?

  • Medicijnen waarbij uitleg nodig is, of waarvan wij het nodig vinden om eerst een gesprek met je te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je start met het gebruik van een nieuw medicijn.
  • Producten die te groot zijn (groter dan een schoenendoos).
  • Medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden.


Samenvattend, hoe werkt deze service?

Stap 1: Je meldt je aan voor deze service via het aanmeldformulier (NB: deze pagina vermeldt ten onrechte 24/7 afhalen; dit moet zijn "tijdens de openingstijden van de SPAR")

Stap 2: Je vraagt een herhaalrecept voor je medicijnen aan. De apotheek gaat aan de slag om jouw medicijnen klaar te maken zodra wij je recept hebben ontvangen.

Stap 3: Je ontvangt een gratis afhaalbericht via SMS of e-mail dat je medicijnen klaarstaan in de automaat. In het bericht staat ook een afhaalcode. Je hebt dan een aantal dagen de tijd om je medicijnen op te halen, daarna worden de medicijnen weer uit de automaat gehaald en in de apotheek gelegd. In het bericht staat hoeveel dagen tijd je hebt.

Stap 4: Je gaat je medicijnen ophalen uit de automaat. Je volgt de instructies op het scherm van de afhaalautomaat. Je gebruikt hierbij de code uit het afhaalbericht, voor toegang tot jouw medicijnen. In sommige gevallen heb je ook de geboortedatum nodig van degene voor wie het pakketje is. De automaat is makkelijk te gebruiken. Let op: Je kunt maar één keer het kluisje openen met de gegeven afhaalcode, dus zorg ervoor dat je al je geneesmiddelen uit het kluisje pakt.


Heb je nog vragen? Wij beantwoorden ze graag!

Jouw apothekers

Leendert Heeres

BIG-nummer: 19059484017

Hennie Hoekstra

BIG-nummer: 99921688817