U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Raniditine terugroep actie

Raniditine terugroep actie

Wat is er precies besloten?
De registratiehouders hebben in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) besloten medicijnen met de werkzame stof ranitidine terug te roepen. Dit betekent dat u deze medicijnen niet meer zou moeten gebruiken. Het advies is deze in te leveren bij uw apotheek (of winkel waar u deze gekocht heeft). Stop in ieder geval nooit zonder overleg met uw medicijn, want ook dat brengt risico’s met zich mee.

Waarom vragen we u dit?
In de ranitidine is mogelijk een stof aangetroffen die er niet in hoort: N-nitrosodimetylamine, ook wel bekend als NDMA. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend. De kans dat u kanker krijgt omdat u een medicijn met NDMA heeft ingenomen, is heel klein. Maar uiteraard willen we niet dat u dat risico loopt.

Wat krijgt u in plaats van de ranitidine?
De apotheker zal met u en uw (huis)arts overleggen over een vervangend medicijn. Welk geneesmiddel wordt gekozen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, maar ook van de leverbaarheid van de alternatieven voor ranitidine.

Hoe zit het met de vergoeding van een vervangend medicijn?
Het alternatieve middel en de overige kosten worden gewoon vergoed als u de ranitidine ook vergoed kreeg (dus bij chronisch gebruik op voorschrift van een arts), ook als het een niet-preferent middel is. Deze kosten komen eventueel wel ten laste van uw eigen risico. Uw zorgverzekeraar kan u hierover informeren. De meest voorkomende vragen en bijbehorende antwoorden, zoals ‘hoe groot is het risico op kanker?’ en ‘hoe zit het met kinderen die ranitidine hebben gekregen?’, leest u hier.

Gebruikt u ranitidine in de sterkte 75 mg?
Deze wordt niet teruggeroepen op niveau van de gebruiker (ook omdat dit voor de apotheek/winkel vaak niet te achterhalen is), maar wordt wel bij de apotheken, drogisten en supermarkten teruggeroepen. Maakt u zich toch zorgen? Neem contact op met uw apotheker.

Link naar de brief die aan onze gebruikers (afgelopen 12 maanden) is gestuurd.

Service Apotheek Zoomwijck

Actuele wachttijd

De huidige wachtijd is 00

Openingstijden

ma 08:00 uur - 17:30 uur
di 08:00 uur - 17:30 uur
wo 08:00 uur - 17:30 uur
do 08:00 uur - 17:30 uur
vr 08:00 uur - 17:30 uur
za Gesloten
zo Gesloten

Uw apotheker(s)

dhr. drs. R.V. Wols

dhr. drs. R.V. Wols

BIG-nummer: 19061389917

dhr. K. Akçay MSc

dhr. K. Akçay MSc

BIG-nummer: 09925061017

dhr. drs. F.P.W.T.M. Mandigers

dhr. drs. F.P.W.T.M. Mandigers

BIG-nummer: 79026570717

EEN GREEP UIT ONS ONLINE ASSORTIMENT

Copyright © 2019 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP