U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Veilig medicijngebruik: uw informatie is belangrijk.

Veilig medicijngebruik: uw informatie is belangrijk.

Wat doet uw Service Apotheek?

Wij controleren bij binnenkomst van een recept of het voorgeschreven medicijn bij u past. Bij uw leeftijd, geslacht, allergieën en eventuele ziekten die u heeft. Ook kijken we naar de dosering: is deze juist en geschikt voor u? En gaat het medicijn samen met uw andere medicijnen? Is het gemakkelijk in gebruik of is er een medicijn dat makkelijker in gebruik is? Al deze controles bij elkaar noemen we medicatiebewaking.

Wanneer alle controles zijn gedaan leveren we het medicijn aan u af. U krijgt van de apothekersassistent de informatie die u nodig heeft om het medicijn volgens voorschrift te gebruiken. Dit is belangrijk. Begrijpt u de informatie niet? Geef dit gerust aan bij de apothekersassistent.

 

Wat kunt u zelf doen?

Voor de medicatiebewaking gebruiken wij de gegevens die vastgelegd zijn in ons dossier. Uiteraard weten wij niet alles van u! Koopt u medicijnen of supplementen bij een drogist of een andere aanbieder? Of geeft u borstvoeding? Bent u gestopt met een medicijn? Dit is belangrijke informatie. Als u deze informatie met ons deelt kunnen wij u beter helpen. Een aantal tips op een rij:

 

5 tips voor veilig medicijngebruik:

· Volg de instructie van uw apotheek op. Lukt dit niet of is deze niet duidelijk? Bespreek dit met ons.

· Zorg dat u altijd een compleet medicijnoverzicht heeft. Zo heeft u scherp welke medicijnen u gebruikt. Dit is ook handig als u een specialist in het ziekenhuis bezoekt of als u naar het buitenland gaat.

· Koopt u pijnstillers, vitamines of supplementen? Vraag ons om advies. Wij voegen deze toe aan uw dossier en nemen dit mee in onze medicatiebewaking.

· Geef bijwerkingen aan ons door. We adviseren u hoe u hiermee kunt omgaan of overleggen met uw arts over een alternatief medicijn.

· Verandert er iets in uw gezondheidstoestand? Geef dit door. U kunt denken aan vervelende klachten zoals overgeven en diarree, maar ook een zwangerschap of het geven van borstvoeding.

 

Door uw informatie met ons te delen werken we samen aan veilig medicijngebruik.

 

Heeft u andere zorgen of vragen over uw medicijnen? Geef dit aan ons door. We helpen u graag.

Apotheek Zevenhuizen-Moerkapelle

Actuele wachttijd

De huidige wachtijd is 00

Openingstijden

ma 08:00 uur - 17:30 uur
di 08:00 uur - 17:30 uur
wo 08:00 uur - 17:30 uur
do 08:00 uur - 17:30 uur
vr 08:00 uur - 17:30 uur
za Gesloten
zo Gesloten

Bijzonderheden

  • email adres voor onze administratie: administratie@apotheekzevenhuizen-moerkapelle.nl
  • email adres voor onze assistente (vragen over recepten etc.): assistente@apotheekzevenhuizen-moerkapelle.nl
  • Uitdeelpost Moerkapelle 15:00-17:00 alleen voor persoonlijk contact en handverkoop, ophalen medicatie via 24 uurs kluis of bezorgen

Uw apotheker(s)

H. Sorucu- Köse

BIG-nummer: 89054110317

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP