Leef!-magazine

Leef! Allergie


Leef! is het gratis gezondheidsmagazine van Service Apotheek. 3 keer per jaar ligt er in jouw Service Apotheek een nieuw nummer voor je klaar. Met openhartige interviews met bekende Nederlanders en zorgverleners. Antwoorden op medische vragen. Heldere, eerlijke informatie over gezondheid en medicijngebruik.

Wat nog meer? Winacties en puzzels met leuke prijzen, zoals boeken, cursussen, gadgets en onvergetelijke uitstapjes!

Onderzoek naar hooikoorts


Letty de Weger is onderzoeker in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Ze bestudeert de invloed van het weer, klimaat en luchtvervuiling op hooikoorts.

De uitkomsten daarvan zijn bedoeld voor een goede hooikoortsverwachting voor Nederland. Dat is net zoiets als een buienradar, maar dan voor hooikoorts.

“De pollen- en hooikoortsverwachting moet ervoor zorgen dat mensen hun medicijnen op tijd kunnen innemen. Dan hebben ze in het dagelijks leven minder klachten.”

Leef! in je brievenbus?


Wil je Leef!-magazine voortaan in de brievenbus ontvangen?

Puzzel


Puzzel mee voor het goede doel: Hulphond Nederland

Klik hier en hier voor de puzzels.

Archief Leef!


Ben je op zoek naar een vorige uitgave van Leef!-magazine? De laatste edities hebben wij voor je op een rijtje gezet!

Klimaatverandering en hooikoorts


Bioloog Arnold van Vliet doet onderzoek naar de natuur. Hij verdiept zich ook in de manieren waarop je de bevolking hierbij kan betrekken.

Arnold houdt zich daardoor veel bezig met hooikoorts en invloed daarop van het klimaat. Waarom komen allergieën eigenlijk steeds vaker voor?

De tuin als groene dokter


“Tijdens tuinieren beweeg je veel en het ontspant.”
Tv-tuinman Lodewijk Hoeksta zet zich in voor een duurzame groene omgeving, omdat dit bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven.

In Leef! 113 vertelt de presentator over de voordelen van tuinieren en de natuur op je gezondheid. En hoe je op een duurzame manier je tuin inricht.

Leef! actieproducten


Iedere maand profiteren van een aantrekkelijke korting? Ontdek de kortingen op de verschillende Service Apotheek-producten uit Leef! 113.

Actiepagina Leef!-magazine


Als trouwe lezer van Leef!-magazine profiteer je van acties die speciaal voor jou zijn samengesteld. In deze editie maak je kans op één van de 10 gratis SeniorWeb-lidmaatschappen t.w.v. €36,-.

Wil je Computerles in de buurt? Naast de Online Cursussen geeft SeniorWeb op zo'n 470 locaties verspreid over Nederland computercursussen, workshops en inloopuren.