U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Een vingerprikje in de apotheek

 Komt een klant aan de balie met een recept voor antibiotica. En dan…? In deze video zie je wat er achter de schermen in een Service Apotheek gebeurt voordat er een nierfunctiemeting plaatsvindt. 

Nieuwsgierig? Bekijk hier de film!

Een goede nierfunctie is belangrijk voor het functioneren van ons lichaam.

De nierfunctie neemt tijdens het ouder worden geleidelijk af. Gelukkig hebben de nieren een grote reservecapaciteit. Bij sommige mensen gaat de nierfunctie echter sneller achteruit. Dat hebben de meeste mensen in eerste instantie niet in de gaten. Pas als de nieren nog maar voor 30 procent werken ontstaan er klachten. Lees verder.

Help, mijn nierfunctie is niet goed!

In Nederland hebben ruim een miljoen mensen chronische nierschade; dat is ongeveer zes procent van de bevolking.  Diabetes en hoge bloeddruk zijn de belangrijkste oorzaken hiervan, maar ook de leeftijd speelt een rol. Misschien heeft u net te horen gekregen dat uw nierfunctie verminderd is. Wat betekent dit eigenlijk?

Nierschade in beeld

Hier kunt u kijken naar een korte video waarin wordt uitgelegd hoe nierschade van invloed is op het gebruik van medicijnen.

Wat doen de nieren in ons lichaam?

Een mens heeft twee nieren. Ze zitten links en rechts aan de achterkant van ons lichaam onder de ribben. Een mens kan niet zonder zijn nieren; we hebben er ten minste één nodig om normaal te kunnen leven. Wat doen de nieren nou eigenlijk precies in ons lichaam?

Copyright © 2018 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP