U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Service Apotheek, de grootste landelijke formule voor zelfstandige apotheken blijft groeien!


Steeds meer zelfstandige apotheken sluiten zich aan bij de Service Apotheek formule. Zo ook apotheek Drielanden uit Harderwijk: alweer de 425ste Service Apotheek in Nederland! Maar wat maakt de formule nu zo krachtig? Directeur Piet Feskens, licht toe.

Zorgbegeleiding op maat
“Het apothekersvak is sterk aan verandering onderhevig. De administratieve druk in de apotheken neemt toe, terwijl juist de zorgverlening centraal moet staan. Dat vraagt om een innovatieve kijk op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten zodat onze apothekers en assistenten het werk kunnen doen waarvoor ze zijn opgeleid.”

De winst ligt onder andere bij het efficiënt inrichten van het primaire proces, maar ook in het op maat begeleiden van de chronische patiënt. “Iedere apotheek moet het logistieke proces zo hebben ingericht, dat er genoeg tijd over blijft aan de balie. Maar de zorgconsument van tegenwoordig heeft 24/7 behoefte aan service en koopgemak. En dus heeft iedere apotheek een website met een uitgebreide webshop en een persoonlijk patiëntenportaal, waar men naast het herhalen van medicijnen, ook informatie kan vinden die aansluit bij het eigen ziektebeeld of interessegebied.”

Zelfstandig blijven, met ondersteuning
“Veel apotheken hebben behoefte aan ondersteuning, maar willen tegelijkertijd hun lokale identiteit behouden, en in die behoefte voorziet de Service Apotheek formule”, aldus Piet Feskens. “Op centraal niveau bieden we ondersteuning op het gebied van HKZ-certificatie, scholing, communicatie, collectiviteiten en projecten.”

Voorbeeld van projecten zijn de succesvolle Nationale Cholesterol Test en het recent uitgerolde landelijke nierfunctieproject. “Ondanks dat apothekers zelf kunnen beslissen over deelname, is de animo enorm. Een goede ontwikkeling, want daarmee onderstrepen onze Service Apothekers hun cruciale rol in de eerstelijns zorg.”  

Onderdeel Mosadex Groep
Service Apotheek is onderdeel van de Mosadex Groep. De full service farmacie zorgketen dienstverlener met een coöperatief karakter. En ook dát is een voordeel vertelt Piet Feskens. “Door de nauwe samenwerking en de uitwisseling van expertise tussen de diverse dochter­ondernemingen, hebben we een sterke positie in de farmaceutische markt.”

Bent u benieuwd naar wat Service Apotheek voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 088 076 84 84 of info@serviceapotheek.nl.

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP