U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terugroepactie Valsartan

Gebruikt u een medicijn met valsartan?
Dan vragen we u dit bij onze apotheek te laten controleren. Het middel kan namelijk vervuild zijn. Is dit het geval? Dan overleggen we samen met u over een ander medicijn. Mogelijk heeft u wel een nieuw recept van uw (huis)arts nodig. Kijk voor meer informatie of het controleren van uw medicijn op apotheek.nl.

Waarom vragen we u dit?
In de valsartan van verschillende fabrikanten is een stof aangetroffen die er niet in hoort: NDMA. Deze stof is kankerverwekkend bij proefdieren en waarschijnlijk ook voor de mens. De kans dat u kanker krijgt door het innemen van een medicijn met NDMA is heel klein, maar uiteraard wil ik niet dat u dat risico neemt.

Niet alle medicijnen met valsartan bevatten de vervuiling. Het kan zijn dat u valsartan van een andere fabrikant krijgt.

Hoe zit het met de vergoeding van een vervangend medicijn?
Het alternatieve middel en de overige kosten worden gewoon vergoed, ook als het een niet-preferent middel is. Deze kosten komen eventueel wel ten laste van uw eigen risico. Uw zorgverzekeraar kan u hierover informeren.

Komt u snel langs in de apotheek? Wij staan voor u klaar! Stop in ieder geval nooit zonder overleg met uw medicijn, want ook dat brengt risico’s met zich mee.

Apotheek Ramleh

Actuele wachttijd

De huidige wachtijd is 00

Openingstijden

ma 08:00 uur - 17:30 uur
di 08:00 uur - 17:30 uur
wo 08:00 uur - 17:30 uur
do 08:00 uur - 17:30 uur
vr 08:00 uur - 17:30 uur

Bijzonderheden

  • Telefonisch bereikbaar vanaf 08:30 uur
  • Goede vrijdag 8.00uur- 17.30uur
  • Tweede Paasdag gesloten
  • Hemelsvaartdag gesloten
  • Tweede Pinkersdag gesloten

EEN GREEP UIT ONS ONLINE ASSORTIMENT

Copyright © 2019 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP