U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Huisarts Iris de Vries

Volgens huisarts en voorzitter van de Vereniging Arts en Leefstijl Iris de Vries is een gezonde leefstijl belangrijk voor iedereen. Waarom? ‘‘We voelen ons niet alleen beter en worden minder snel ziek, maar het zorgt ook voor minder maatschappelijke kosten en zorgkosten.’’ Ook bij ziekte heeft het zin om leefstijl aan te passen. Een leefstijlaanpassing kan lastig zijn. Het is daarom belangrijk dan hulp te vragen. Uw apotheker kan u daar ook bij helpen. De Vries: ‘‘Wanneer u vanwege een veranderde leefstijl uw  medicijnen moet aanpassen, is uw apotheker daar ook nauw bij betrokken. Als u bijvoorbeeld afvalt, kan het zijn dat doseringen van medicijnen moeten worden aangepast.’’ Lees hier het hele artikel.

Archief Leef!


Bent u op zoek naar een vorige uitgave van Leef! magazine? De laatste edities hebben wij voor u op een rijtje gezet! Zo kunt u online alle artikelen nog eens rustig nalezen. Klik hier.

Leef!-kortingsbonnen

 

Profiteren van aantrekkelijke kortingen? Ontdek de kortingen op de verschillende SAM-producten uit Leef! 106. Print hier de kortingsbonnen. U krijgt onder andere korting op SAM Vitamine-C, SAM Vitamine-D3, Leefit Cranberry, La Roche Posay en SAM Tijmsiroop.

SAM is het Service Apotheek-huismerk.

Leefstijl als medicijn

“We gaan graag met u in gesprek over uw gezondheid.”

Linda Jonkers, apotheker bij Service Apotheek Maasdorpen.

Gezondheid is veel meer dan niet ziek zijn. Iemand die leeft met een ziekte, kan zich gezond voelen, terwijl iemand zonder ziekte zich ongezond kan voelen. Daarom zetten wij ons in om mensen te ondersteunen bij hun gezondheid. Tijdens de medicatieboordeling gaan we niet alleen het gesprek aan over uw medicijnen, maar vragen we ook naar eetgewoonten, voldoende slaap, ontspanning en beweging.

In de apotheek krijg ik vaak de vraag: ‘Is het nodig om al die pillen te slikken?’. Een goede vraag, want soms kan een leefstijlaanpassing zorgen dat er minder of helemaal geen medicijnen meer nodig zijn. Lees alles over leefstijl in het Leef!-magazine!

Cardioloog Janneke Wittekoek

Cardioloog Janneke Wittekoek ontdekte dat het vrouwenhart anders ziek wordt dan het mannenhart. Alle bekende hartklachten, zoals pijn op de borst en met uitstralingen naar de linker arm en kaken zijn typische klachten die voorkomen bij mannen. Vrouwen krijgen juist klachten wanneer ze tot rust komen. Gelukkig is er steeds meer apparatuur waarmee het dichtslibben van kleine vaatjes goed te zien is. Aandacht blijft wel nodig: ‘‘Ik zie elke week nog twee tot vier vrouwen die al jaren met klachten rondlopen.’’ Lees het hele artikel.

Winacties

In iedere Leef! staan verschillende winacties. Daarmee maakt u kans op leuke prijzen: van boeken en gadgets tot vrijkaartjes voor bijzondere uitstapjes. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

Puzzel

Puzzel mee voor het goede doel Duchenne Parent Project. Klik hier voor de puzzel en meer info over het goede doel voor 2021.

Leef!-magazine

Als trouwe lezer van Leef!-magazine profiteert u van acties die speciaal voor u zijn samengesteld. In deze editie krijgt u nu 10% korting op de online slaaptraining Somnio Compact of Somnio Plus. Gebruik hiervoor de kortingscode: Leef10. Deze actie is geldig tot en met 31 maart 2021.

Daarnaast maken ook drie lezers kans op het winnen van een Somnio Compact slaaptherapie ter waarde van €177.

Kans maken of meer informatie? Klik hier.

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP