Jouw huid, jouw advies

Geplaatst op 10-9-2021
Jouw huid, jouw advies

Basiscrème of -zalf

Wist je dat er ongeveer 2.000 verschillende huidaandoeningen zijn? 2 van de meest voorkomende huidaandoeningen zijn eczeem en psoriasis. De basis is het smeren met een basiscrème of zalf. Dat is een crème of zalf waar geen medicijn in zit. Er zijn verschillende soorten basiscrèmes en -zalven. Ons advies: kies een crème of zalf die prettig smeert en bij je past. Als je een product hebt die voor jou goed aanvoelt, dan is het makkelijker deze dagelijks te blijven gebruiken. Samen vinden we het beste product voor jou.

 

Grip op je huid bij een droge huid, eczeem en psoriasis

Als je elke dag smeert met een basiscrème of -zalf herstelt je huid. En het vermindert jeuk, schilfering en irritatie. Het is dus belangrijk om dagelijks te blijven smeren. Dit maakt je huid minder droog en gevoelig, eczeem en psoriasis krijgen minder kans. Zo zorg je ervoor dat de huid beter beschermd is tegen prikkels van buitenaf.

 

Hormoonzalf bij eczeem en psoriasis

In periodes dat het eczeem of psoriasis meer klachten geeft, gebruik je ook een zalf of crème waar medicijnen in zitten. Vaak zijn dit hormoonzalven. Hormoonzalven onderdrukken de ontsteking in de huid en werken jeukstillend. Bij gebruik hiervan is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid smeert. Een handig hulpmiddel bij het smeren is de vingertopeenheid. Bekijk hier een video over de vingertopmethode en goed smeren.

Let op: breng de basiscrème minimaal 1 uur na de hormooncrème of -zalf aan.

 

Plan een afspraak voor persoonlijk smeeradvies

De keuze van een crème of zalf hangt af van jouw huid en je persoonlijke voorkeur. Hoe droger de huid, hoe vetter het product moet zijn. Wil je weten welke verzorging past bij jouw huid? Wij helpen en adviseren je bij het kiezen van de basiscrème die het meest geschikt is voor jouw huid. Dit geldt zowel voor de gezonde- als ‘probleemhuid’.

Bevalt het product toch niet? Bespreek opnieuw met jouw Service Apotheek of het beter kan.

 

We bieden je de mogelijk om de zalven en crèmes hygiënisch te testen.

Uw apotheker(s)

J.F. Bracht Waker

BIG-nummer: 19046776417

D. Hoekstra - Bakker

BIG-nummer: 19065879517

J.P. Kiewiet - Holwerda

BIG-nummer: 89911930417